Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Освободиха руските хакери от военна служба и данъци

OFFNews 02 март 2022 в 19:42 5245 5

Властите в Русия обявиха нови мерки в "подкрепа на икономиката", с които на практика освобождават хакерите от военна служба и данъци.

С приетите промени всички руски ИТ компании ще бъдат освободени от данък върху доходите за 3 години, а служителите им ще могат да получават преференциални ипотеки и отсрочка на военната служба, съобщава РИА Новости. 

Освен това за разработчиците на мобилни приложения ще се прилагат данъчни облекчения. Ще има и облекчени кредити за малки и средни предприятия, за да се "поддържа заетостта". 

Ще бъде въведен мораториум върху плановите проверки на малкия и среден бизнес до края на годината. С промените властите в Русия ще могат да удължават сроковете за плащане на данъци на федерално и регионално ниво

Ще започне и "нов етап на амнистия на капитали". Освен това ще бъдат отпуснати още 5 милиарда рубли за преференциални заеми на земеделските производители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

4

Утре ще сипят на Лилипута.

23293

3

Стефан

02.03 2022 в 20:59

Само дето Килнет сринаха сайта на анонимните, и тая работа спря.

500

2

Hackerman

02.03 2022 в 20:44

5 милиарда рубли са колко долара вече? 5000 ?

-8580

1

И да освобождават хакерите им не струват. Анонимните им публикуваха информацията на половината расийски министерства. Повечето расийски сайтове не работят от дни.
 
X

Да помогнем на украинските деца!