Освободиха предсрочно управителя на МБАЛ-Велинград - не слушал общинския съвет

Диана Варникова 23 февруари 2023 в 17:27 1632 0

Снимка Диана Варникова

С 15 гласа „за“ и 12 против на днешната сесия във Велинград местният Общински съвет прекрати правомощията на управителя на МБАЛ-Велинград д-р Данчо Гурдев. Предложението за освобождаването му бе направено от кмета на общината д-р Костадин Коев, който се мотивира, че д-р Гурдев не изпълнявал решенията на общинските съветници.

В знак на несъгласие с кметското предложение и последвалото предсрочно освобождаване на д-р Гурдев като управител на общинското здравно заведение, трима съветници от ПП“ГЕРБ“ напуснаха групата и се обявиха за независими. Извън залата в общината се чуха коментари, че докторът ще е най-вероятният кандидат за кмет наесен от „Продължаваме промяната“, след като представители на партията вчера излязоха с позиция за готвената кадрова рокада в общинската болница в курортния град. Още повече, че той е бил в предишната листа на ПП за парламентарните избори.

Днес бе решено и да се сформира комисия от ОбС, която да направи вътрешна проверка в болницата, след като здравното заведение бе инспектирано от Изпълнителна агенция „ Медицински надзор“ и се очаква да излязат с доклад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!