Oстър сблъсък Русия-ЕС в Мюнхен

ОFFNews Последна промяна на 01 февруари 2014 в 13:33 30744 63

Конференцията за сигурност в Мюнхен

Снимка АФП

Конференцията за сигурност в Мюнхен

Разгорещен дебат по темата "Украйна" избухна по време на конференцията за сигурност в Мюнхен, предаде Би Би Си.

Русия обвини ЕС в двойни стандарти, а председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой коментира, че "Бъдещето на Украйна принадлежи на Евросъюза".

Руският външен министър Сергей Лавров попита защо ЕС защитава изпълнените с насилие протести и атаки срещу силите на реда.

В началото на речта си Ромпой заяви, че предложението за асоцииране на Украйна е актуално, а "времето е на наша страна".

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен каза, че Украйна трябва да може свободно да избере пътя си без допълнителен натиск и погазване на закона и демократичните принципи. Расмусен осъди "изключителната употреба на сила от силите за сигурност".

В рамките на конференцията предстои среща между американския държавен секретар Джон Кери и опозиционни лидери от Украйна.

Кери посочи в изказването си, че САЩ и ЕС стоят зад битката на Украйна за демократично, европейско бъдеще.

"На Украйна й се натрапва определен избор и Русия няма да участва в това", бе острият отговор на Лавров.

"Какво общо с демокрацията има подбуждането към изпълнени с насилие улични протести? Защо не чуваме осъдителни думи за онези, които превземат правителствени сгради, атакуват полицията и използват расистки, антисемитистки и нацистки лозунги", попита представителят на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2014 в 18:14

offnews - пак ли доларчетата от България-Америка пазите?
За тъпунгерите от сайта, де им течаха лигите да заработват доларчета за “прослава” на КАТУНЯ в Киев. Писа им се, че с КАТУНЯ фашизоидни простаци от Галичина ще си докарат белята, ама нашите продажници как да си мръднат мозъците, не че нещо има в мозъците им де, освен как да заработят доларчетата....
А СЕГА - http://www.blitz.bg/news/article/248314 И Румъния точи зъби за Украйна
Медиите в Букурещ зоват държавниците ЗА военна интервенция в защита на "румънските територии". Пък като РумЪния точи зъби за една трета Украйна, Полша пък точи зъби за Галичина, и накрая и Унгария ще си поиска половин Румъния
И СТАНА ТЯ ЕДНА – от един КАТУН на простаци в Киев – тръгна войната като нищо

03.02 2014 в 17:04

Светлото бъдеще вече сме го живели веднъж, а стига вече...искаме светло настояще.Затова, кото иска да си върви в Азия.Няма такова като Евразия- или е Европа или ще е Азия- сега е моментът на истината, в който всички ще изберем- който като балкански е за Азия, да си ходи там. Защото ако Азия дойде отново към България, то истинските българи ще си отидат към Европа и тук ще останат само азиатските субекти.

03.02 2014 в 14:41

Русия вече веднъж спаси прогнилите западни демокрации от тотален разгром на 9 май 1945 г. Обаче западняците са забравили и вместо благодарност стават все по-нахални нагли.

Четвъртия Райх няма бъдеще. Западния империалистически капитализъм ще бъде смазан. Бъдещето е на Евразийския съюз и Китай, Индия, Бразилия, Русия, Иран, Пакистан, Корея, Япония и т.н. Пиндустан и Дребнобритания са изпърдяна история.

България я очаква светло бъдеще.

03.02 2014 в 12:59

Въх, въх, Офпюз заработва доларчетата от България-Америка и трие постове, въх, въх
The Guardian (30 януари): “Репортажите за Киев нямат общо с реалността. През последните месеци протестите в Украйна са разиграни в западни медии според добре репетиран сценарий. Това е история, която сме слушали отново и отново под една или друга форма – не на последно място и по време на подкрепената от Запада Оранжева революция в Украйна преди десет години. Но всичко това има съвсем малка връзка с реалността. От репортажите не може да се разбере, че крайни националисти и фашисти стоят в центъра на протестите

03.02 2014 в 12:56

The Guardian (30 януари): “Репортажите за Киев нямат общо с реалността. През последните месеци протестите в Украйна са разиграни в западни медии според добре репетиран сценарий. Това е история, която сме слушали отново и отново под една или друга форма – не на последно място и по време на подкрепената от Запада Оранжева революция в Украйна преди десет години. Но всичко това има съвсем малка връзка с реалността. От репортажите не може да се разбере, че крайни националисти и фашисти стоят в центъра на протестите

03.02 2014 в 10:37

До Анализатор:

Те са непоправими! За да си поддръжник на комунизъма има две условия :
1. Да си тотално некадърен за нищо.
2. Да нямаш морал и съвест.
За фашизма :
1. Да нямаш морал и съвест.

Те са избрали по-голямото зло и лошото е че им харесва!
Историята показа, кой е бил прав, като изхвърли на бунището тези идеологии и още повече направи ги паметник на безумието!

03.02 2014 в 10:22

До Професор Балкански - Ганчо Тъпанарски:
Високият стандарт на американския начин на живот го има и в най затънтеното градче на Аляска. А като напуснеш Тихоокеанското крайбрежие на Китай или Москва и Петербург в Русия, потъваш в мизерия.
Докато съществуват фалшиви олигархични демокрации като руската и китайската, истинската демокрация на САЩ ще е номер 1! Реалната заплаха за изместването на САЩ от ролята на свтовен хегемон не са тези два колоса на пясъчна основа, а азиатските демокрации - Япония, Южна Корея, Тайван, Сингапур. Но това ще е възможно може би след няколко века. Когато човечеството ще е забравило, че е боледувало от фашистка, а после и от комунистическа чума...

03.02 2014 в 09:48

Курешко, Обама се оказа мека китка. Остави Путин да си развихря диктаторските амбиции. Американците разбраха това и тази година на изборите за президент няма да го преизберат. Ще издигнат и ще изберат такъв президент, който да стисне здраво кремълското джудже за топките. Е, тогава ще разбереш какво значи демокрация в действие!

03.02 2014 в 09:27

Курешка, що не се скриеш?....
Стана за смях и на кучета и на котки! Бягай в Русия да живееш "жизнь"! Но само ти! Не ни го натрапвай на нас, останалите. Ние предпочитаме западен "лайф". Явно украинците също.
Гмурни се обратно в кацата с л.....@, потопи се в необятната руска степ, за да опознаеш добре идеала на Путин - мизерното живуркане на народа! В паянтова къщурка, с къшей сух хляб на масата, замътнения екран на телевизора Рубин и раздрънкания Москвич на двора... И да не си посмял да мечтаеш за нещо западно!... То е привилегия само за олигарсите на Путин!...

02.02 2014 в 19:32

Ха Ха Ха
Сбогом!