Основателят на Huawei към САЩ: Подценихте ни, вече сме готови за рестрикциите ви

OFFNews 21 май 2019 в 10:12 54952 5

Основателят на китайския технологичен гигант Huawei Рен Женгфей реагира на решението на американския президент Доналд Тръмп с думите, че САЩ "подценяват" възможностите им. Пред китайската държавна медиа Рен омаловажи влиянието на американските ограничения и заяви, че никой няма да може да достигне нивото на 5G технологията на компанията в близко бъдеще, както и че Huawei вече са се подготвили за евентуални рестрикции от страна на Щатите.

Миналата седмица САЩ включиха Huawei в "черния списък" на компаниите, с които американски фирми нямат право да работят, освен ако нямат лиценз. САЩ наложиха забрана на Huawei и 70 други свързани с нея фирми да търгува на територията на страната без предварително разрешение от правителството. Компанията дори беше обвинена, че използва технологиите си за шпионаж. Последва и реакция от Google със забрана на достъпа на Huawei до някои ъптейти на операционната система Андроид.

В понеделник вечерта САЩ обявиха, че ще разрешат получаването на 90-дневен лиценз, който ще позволи всички операции да продължат за всички потребители на мобилни телефони на Huawei.

"Настоящите действия на американски политици подценяват нашата сила", казва обаче Рен пред китайската медиа и уточнява, че Huawei предварително са се подготвили за евентуални рестрикции от САЩ.

Вторият най-голям производител на смартфони в света Huawei е изправен пред нарастващата враждебност на политици в Западна Европа и САЩ заради възможни рискове, които поражда използването на продуктите ѝ в следващото пето поколение мобилни мрежи.

Huawei е в епицентъра на търговската война между САЩ и Китай, която се разгаря през последните месеци. Потребители се тревожат какво би означавало всичко това за тях, отбелязва Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

5

МАНГО

25.05 2019 в 20:00

https://debati.bg/samo-v-debati-bg-osnovatelyat-na-alibaba-shte-investira-v-obrazovanieto-i-podgotovkata-na-mladezhi-ot- afrika/
Това е Джак Ма!

4000

4

emzlatev

25.05 2019 в 13:43

Извинявайте OffNews, това на снимката не е ли Джак Ма собственикът на Alibaba.