Османи: Има добра основа за ползотворни дискусии със София

OFFNews 05 юни 2022 в 17:40 1394 0

Буяр Османи

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов, архив

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Осмави

Мисля, че нашата страна успя да обясни нашите аргументи, но ние също внимателно изслушахме техните аргументи. Има добра основа в по-нататъшните дискусии, за да оформим тези идеи в някои конкретни решения, които след това ще се опитаме да сложим в пакет, който означава платформа за преодоляване на различията.

Това заяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи след втория ден преговори с Теодора Генчовска, която през уикенда беше на работно посещение в Скопие, предаде БНТ. 

"И двете страни са насърчени да продължат напред, но все още имаме работа, а времето е малко. Важно е както времето, така и качеството на решенията, качеството не трябва да бъде жертва на време, то трябва да гарантира устойчивостта на отношенията, за които се интересуваме сериозно и ще направим всичко възможно”, добави още Османи.

Според него решението, което ще бъде постигнато, трябва да бъде приемливо и за двете страни.

По думите му в разговорите с Генчовска е имало достатъчно конструктивна атмосфера, за да се направи опит за неутрализиране на предразсъдъците и стереотипите и за разбиране на позициите на другия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови