Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Още взривове в Крим. Според NYT действа диверсионна украинска част

OFFNews 16 август 2022 в 16:59 9480 12

Експлозии са до село Гвардейское, където има база на руските ВВС.

Снимка Телеграм

Експлозии са до село Гвардейское, където има база на руските ВВС.

За трети пореден взрив за седмица в окупирания от Русия Крим съобщиха очевидци в социалните мрежи и информационните агенции и вероятно става въпрос за диверсии извършени от украинската армия. Последните за деня експлозии са до село Гвардейское, където има база на руските ВВС. Базата е близо до Симферопол и руските власти проверяват версията за атака с дрон. Както съобщава "Комерсантъ", над базата се издигат облаци черен дим. В базата са разположени бомбардировачи Су-24М и щурмови самолети Су-25, а военните там участват във войната с Украйна, отбелязва Радио Свобода. 

По-рано днес избухна склад за военно оборудване и боеприпаси край Джанкой. Те са били извършени от "елитна украинска военна част", съобщи The New York Times, като се позовава на неназован високопоставен служител на украинското министерство на отбраната.

Украинската страна не е потвърдила участието си. Официални лица обаче намекнаха, че разрушаването на военния склад не е случаен инцидент.

Ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак пише в Telegram за продължаване на "демилитаризацията" на Крим и други завзети територии на държавата до пълното им "деокупиране". А Михайло Подоляк заяви, че полуостровът като част от нормална държава е "Черно море, отдих, планини и туризъм".

Руското министерство на отбраната потвърди за първите взривове, като съобщи, че "пожар е избухнал" близо до Майское на територията на площадка за временно съхранение на боеприпаси във военно поделение.

"Пожарът е довел до детонация на складирани боеприпаси. Няма сериозно пострадали, вземат се мерки за потушаване на пожара и се изясняват причините за него", заявиха от руското министерство на отбраната.

На 9 август имаше силни взривове и на военно летище “Саки” на руските Военно-въздушни сили, разположено близо до село Новофедоровка, при които бяха унищожени поне девет военни самолета, включително изтребители СУ-30СМ и бомбардировачи СУ-24M.

Унищожени са и няколко сгради в базата, в които може да е имало боеприпаси. Русия използва авиобазата “Саки”, разположена в западната част на Крим, за редовни удари по украинска територия, откакто започна непредизвиканата си инвазия в страната на 24 февруари.

Смята се, че взривовете на летището са причинени от украийнска далекобойна ракета или дронове камикадзе. Украинските властии нито потвърдиха, нито отрекоха тази версия. Руската официална версия отново е за пожар предизвикан от неспазване на правилата за пожарна безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3667

13

fik1

16.08 2022 в 23:56

не е на 15 години, а на 20+ години, т.е поне толкова е разликата между орките и цивилизацията, а цивилизацията във всеки един момент може да реши да прати и нещо по-ново и пак да ги ошашави, а путлерите си мислят че рашистите си крият новите оръжия, keep on believing, сигурно са някъде на -15тия етаж на космическия кораб на Путлер, там са отишли парите за каквото и да е развитие последните 30 години, Путин е като нашия тиквун ама на стероиди

2051

12

Propaganda

16.08 2022 в 23:15

Крим е Европа!!!

раските фашаги да се остъкят!

-1650

11

ob1

16.08 2022 в 22:39

Попе, това им го разяснявах, само в руZките тикви е б@си оръжието, ама де толкова акъл да го разберат. Той вождът им нали това разправяше - не било *** да го набиеш.

15914

10

поп Дръвчо

16.08 2022 в 21:43

За сведение на орките и феновете им:

Химарс не е вундервафе. Разработката му е почнала къде миналия век и е на въоръжение от поне 15 години.

Даже румънците имат Химарс.

-3667

9

fik1

16.08 2022 в 20:59

русоробите нещо се объркаха пак, от цигара е, не разбра ли, кремълската истина е консистентна за всеки взрив който не ги кефи путлерската сган

-1650

7

ob1

16.08 2022 в 20:02

бармалейчо, утре като излязат снимките отгоре и тях ще обявиш за фейкове, нали? На фашистите дните им са преброени, само те и слепите им слуги като теб не го разбирате.

210

6

Merc

16.08 2022 в 19:38

Крым.

Для понимания.

Более 60% Крыма сейчас не могут выехать по жд в Oркостан.

Вокзалы переполнены.

Поднимается паника.

Я еще не говорю про военные и грузовые перевозки. Отдых удался.

210

5

Merc

16.08 2022 в 19:14

В Крыму снова кто-то неудачно покурил.

На этот раз на военном складе в Джанкойском и Майском районе.

Кто-то покурил так неудачно, что теперь из Крыма нельзя везти составы с оружием на материковую часть Украины.
 
X

Да помогнем на украинските деца!