Още четири деца извадени от пещерата в Тайланд

OFFNews 09 юли 2018 в 15:31 5473 0

Снимка Ройтерс

Още четири деца са били извадени от наводнената пещера в Тайланд. За първите две съобщи Guardian, като се позова на свои източници в спасителния екип. За третото и четвъртото пишат CNN и Reuters, без все още да има официално потвърждение на информацията. По-късно Guardian уточни, че седмото дете е спасено и откарано в болницата, а осмото е на път.

С тях извадените стават 8 от общо блокираните от 23 юни 13 души - момчета от футболен отбор на възраст между 11 и 16 години и треньорът им. Вчера първите четири момчета бяха изведени при тежка спасителна операция, която стана възможна благодарение на спадането на нивото на водата в пещерата.

Петото и шестото дете са били извадени през час - в 17 и 18 ч. местно време.

25-годишният им треньор все още е вътре.

Четирите деца, извадени днес, са премръзнали, но са в добро състояние, пише Би Би Си по информация на свои източници.

Информацията за пети спасен дойде, когато тайландска телевизия излъчи на живо кадри, показващи линейка да откарва някого до медицински хеликоптер в района на пещерата. По-късно машината кацна близо до болницата, в която са настанени първите четири деца. Властите отказаха да потвърдят, че става въпрос за пети спасен, но западните кореспонденти научиха от свои източници от спасителните екипи, че е така.

Министър-председателят на страната отложи пристигането си на мястото, за да не прекъсва работата на спасителния екип. Прают Чан-Оча остава в близката провинция Чанг Рай, в чиято болница са спасените досега момчета. Те са под карантина и дори на семействата им не е позволено да влязат при тях. Лекарите все още не са решили дали да им позволят да видят децата си през стъклена врата. Имената на спасените не се съобщават, а властите обясняват, че причината е уважение към родителите, чиито деца все още са в пещерата.

След пристигането на първите четири деца в болницата те се оплакали, че са много гладни и поискали популярно в страната ястие с пържен ориз, разказаха от кризисния щаб.

Планът на спасителите предвижда те да подновят работата си по извеждането на останалите петима души утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!