Осемчленно семейство е убито в окупираната Макеевка

OFFNews 27 декември 2022 в 16:40 4499 1

Снимка Архив

Село Макеевка

Осемчленно семейство е убито в окупираното от Русия село Макеевка в Луганска област в източната част на Украйна, предадоха ДПА и БТА. Сред убитите са четири деца.

При нападението на 26 декември са откраднати пари в брой, мобилни телефони и автомобил. Всички членове на семейството на застреляни в главата. 

Трима души са арестувани.

По информация от украински медии заподозрените са членове на "Вагнер".

"Вагнеристите очакваха да си купят наркотици от мъртвите. Обявената цена обаче им се сторила твърде висока, което се превърнало в причина за екзекуцията. Не е изключено етническата омраза също да е тласнала озверелите вагнеровци към клането", написа в Телеграм съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко. 

"Трима по-рано осъдени жители на микрорайон Калинински признаха, че са извършили престъплението от користни подбуди, за да откраднат кола и ценно имущество", съобщи РИА Новости, като се позова на така наречената "полиция на ДНР".

На Коледа стана ясно, че рецидивистът от частната военна компания "Вагнер"с десетгодишно криминално досие Андрей Чечуров, по прякор "Двестагодишният", е бил убит в Украйна миналият месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

27.12 2022 в 19:00

Грозна работа както и да я гледаш.

Чакаме еквивалента на Нюрнбергския процес срещу изродите от руската наемническа армия, както от редовната им.

Да си събират сега материалите и доказателствата, ще дойде деня на разплатата.
 
X

Подкастът на OFFNews