Осем за две седмици. Загадъчна смърт на руски войници в окупирания Мариупол

OFFNews 04 юли 2023 в 14:20 4941 1

Снимка

Поддръжници на окупационната власт позират на фона на боядисания в цветовете на руското знаме надпис Мариупол. Покушенията срещу представители на властта и армията показват, че окупаторите не са в безопасност в града.

Телата на 8 руски войници са били открити за последните две седмици в окупирания от армията на Русия Мариупол, съобщи местната украинска власт, позовавайки се на окупационни източници.

Телеграм каналът „Мариуполска миска рада“ цитира анонимен руски офицер, който в момента служи в Мариупол и твърди, че през последните две седмици в различни части на града са открити мъртви 8 военнослужещи на окупатора. Шестима от тях са били намушкани с нож, а двама са били простреляни в тила.

Официално руската страна не обявявала инцидентите със свои войници, за да не се всява паника в редиците на армията.

„Окупаторите виждат, че жителите на Мариупол не ги харесват. Предполага се, че местни жители са ги убили“, коментират представители на местния градски съвет, които са напуснали града.

На този фон пропагандният канал "Мариупол сега" разказва вълнуващата история на Ахмед от Камерун, който е студент в Москва, но е дошъл в Мариупол на почивка. "Та тук е Азовско море най-красивото, разхождам се, изучавам града", разказва тъмнокожият младеж и добавя, че иска да се прехвърли от университета в Москва, където уче, в мариуполския МГУ (Мариуполски държавен университет). Екатерина Ткаченко, отговорен секретар на приемната комисия на местния МГУ, който има абревиатурата на знаменития московски ВУЗ обяснява, че момчетата, явно са повече, са завършили подготвителен езиков курс на московския технически университет и се е появил въпросът къде да продължат обучението си. По думите й, те са дошли да се започнаят с университета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика