Осъдиха сина на Пеле на 33 години затвор

Offnews 19 ноември 2014 в 15:16 12436 5

Единьо, синът на Пеле, осъден на 33 години затвор за пране на пари, придобити от трафик на наркотици
Синът на футболната легенда Пеле Единьо бе осъден на 33 години затвор за пране на пари, придобити от трафик на наркотици

Синът на футболната легенда Пеле Единьо бе осъден на 33 години затвор за пране на пари, придобити от трафик на наркотици.

44-годишният бивш вратар Едисон Шолби Насименто, както е пълното му име, бе осъден на 33 г. затвор през юни 2014 г. Той обжалва присъдата и беше пуснат под гаранция. Във вторник, 18 ноември, съдия Сузана Перейра потвърди 33-годишната присъда и постанови, че Единьо трябва да влезе в затвора. Той може да обжалва пред по-висша инстанция, която евентуално да намали присъдата, но този път той ще трябва да изчака решението на съда в затвора.

Бразилската легенда Пеле все още не е коментирал последния арест на Единьо, който е третият му син от първия му брак.

За първи път той е бил арестуван по обвинения за трафик на наркотици през 2005 г.

Самият Единьо казва пред Би Би Си, че е вземал наркотици, след като излязъл от професионалния футбол и дори казва, че е бил пристрастен. Той отрича да е бил замесен в трафик. Тази теза обаче бе отхвърлена от съдия Перейра.

Все още не е ясно след колко време ще има окончателна присъда в случай, че Единьо реши да обжалва. По същото дело бяха осъдени още четири души, сред които е и ръководителят на един от най-големите картели в региона Роналдо Дуарте Барсоти - Налдиньо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови