Орбан внезапно готов да смекчи позицията си за пращане на военна помощ на Украйна

OFFNews 30 януари 2024 в 16:51 3925 5

Виктор Орбан

Снимка БТА/АП

Виктор Орбан

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е готов да смекчи позицията си за използването на бюджета на Европейския съюз за пакет от помощи за Украйна.

Това каза унгарският премиер в интервю за френското седмично списание "Поан". Изявлението му идва в навечерието на извънредната среща на върха на ЕС по този въпрос в четвъртък, отбелязва Ройтерс. 

Вчера главният политически съветник на премиера на Унгария - Балаж Орбан, заяви, че Унгария е отворена за предложението 50 милиарда евро за Украйна да бъдат взети от бюджета на Европейския съюз. Планът е тази помощ да бъде отпусната за срок от четири години.

"Унгария е готова да участва във взимането на общото решение от страна на 27-те страни членки на ЕС, ако бъде гарантирано, че занапред ще решаваме всяка година дали да даваме тези пари, или не. И това ежегодно решение трябва да има същото правово основание, както и сега: то трябва да бъде единодушно", каза Орбан пред френското списание.

До момента Виктор Орбан бе сред най-отявлените критик на финансовата и военна помощ, оказвана от ЕС на Киев, като поддържаше близки връзки с Москва от началото на руската инвазия в Украйна преди близо две години. Унгария бе единствената държава от Европейския съюз, която на срещата на върха през декември не одобри въпросния пакет от финансова помощ за Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

5

Д-р Мазникуров

31.01 2024 в 00:30

Ами да, налага му се да "смекчи позицията" на тулупа долен, че инак ще му се наложи да се откаже и от париците на "лошата" Европа, та ... поразмислил е "мъдрият" вожд народен демек! Дет'се вика - иска му се, ама не му стиска! Все таквиз "пишман-мъжкари" се навъдиха, изроди разни - Пусьо, Орбан, трЪмп...Отбор нагли злодеи, а кретеноидите по цял свят им се кефят и им ръкопляскат, и квичат като зомбита от захлас и възторг по тях! "Борци" срещу Системата, абе прорроци направо, Христос и Мохамед ряпа да ядат :)! Хеле пък нашите русоробчета-тролове и Кремълски гъZобръсчета най-много ги тачат - ей такива като Liberala, order-a, spirt-a и прочие анонимна, нискоразрядна, полуграмотна, безделническа сган :)! Чичаците-мошеници ги ръчкат и ги въртят на кавал както си искат, будалкат ги, насъскват ги, па после им бъркат и направо в джобовете за кинти (пример: трЪмп), а онези блеят и "осанна" им пеят! Ха радвайте им се, те хептен ще ви "оправят", нещастници гламави!

22548

4

dolivo

30.01 2024 в 20:00

някакъв по-голям золум замисля, не може да му се вярва на тоя да направи правилното

шефът му така му е разпоредил, освен това

нещо не знаем...

9030

3

Ivan Terziysky

30.01 2024 в 18:52

И тоя путински шут получи просветление. Пусто дърво недодялано... ;)

-685

2

Козин Човков

30.01 2024 в 17:25

Пак се опитва да шикалкави, но накрая ще клекне. Нали му казаха, че ще лишат маджарите от право на глас, ако продължават така.

2073

1

Johnny B Goode

30.01 2024 в 17:18

Нормално е за рашистките мекерета да сменят позицията си като усетят топъл дъх във врата и видят дебелата тояга.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика