Орбан иска депортация на нелегалните имигранти в лагери извън ЕС

ОFFNews 22 септември 2016 в 16:46 9240 4

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че всички нелегални имигранти в ЕС трябва да бъдат депортирани в специално изградени за целта бежански лагери извън рамките на блока. 

"Трябва да обособим големи бежански лагери извън ЕС, с въоръжена охрана и финансова подкрепа от съюза. Всеки, който е дошъл нелегално, трябва да се върне там. Оттам те ще могат да кандидатстват за убежище", каза той в интервю за унгарския сайт Origo, цитирано от Ройтерс.

По думите му това може да стане на остров или крайбрежен район на Северна Африка, но охраната и снабдяването трябва да бъдат гарантирани от ЕС в името на собствения интерес на съюза.

"Тези, който са дошли нелегално, трябва да бъдат събрани и извозени", категоричен е Орбан.

Това не е първото остро изказване на министър-председателя, който редовно изразява негативното си мнение относно политиката на ЕС към мигрантите, отговорен е за изграждане на ограда по южната граница на страната и подкрепя планирания за 2 октомври референдум относно отхвърлянето на наложените от Брюксел квоти за преразпределение на бежанците. 

Орбан смята, че изграждането на въпросните лагери е огромна морална задача, но и единствената алтернатива на преразпределението в рамките на ЕС. Според него, ако един имигрант искa да стигне до Германия, той ще го направи и след като е преселен в друга държава.

"Има само едно решение, което устройва всички, включително тези от нас, който не са загазили, защото се защитавахме, и други като Германия, които са загазили: Изкарване на мигрантите извън съюза", категоричен е Орбан. Той повтори твърдението си, че външните граници на ЕС трябва да се подсилят, за да се предотврати бежанската вълна от 2015 г.

"Границите трябва да бъдат използвани, защото ни защитават. Някои си представят планета без граници. Аз съм от тези, които не биха искали да видят как цивилизацията на света се променя", заяви премиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови