Оръжията в САЩ раняват или убиват близо 20 деца на ден

offnews 20 юни 2017 в 07:42 2267 3

Снимка sxc.hu

Най-малко 19 деца биват убивани или ранявани вследствие на стрелба с огнестрелно оръжие в САЩ всеки ден, като на най-голям риск са изложени момчетата, тийнейджърите и чернокожите. Това сочи доклад на американските Центровете за контрол и превенция на заболяванията, публикуван в списание "Пидиатрикс" (Педиатрия) и цитиран от Асошиейтед прес.

Докладът се основава на данни от смъртните актове и болнични документи за периода 2002-2014 г. Констатациите в изследването обясняват защо експертите разглеждат насилието с огнестрелни оръжия като заплаха за общественото здраве. Годишно към 1300 непълнолетни загиват от такива оръжия, а близо 6000 получават несмъртоносни наранявания.

Преобладаващата част от смъртните случаи са убийства или самоубийства, а въоръжените нападения са главната причина за нараняванията на деца без опасност за живота.

Според Катрин Фаулър, водещ изследовател от американските Центровете за контрол и превенция на заболяванията, настоящият доклад е "основополагащ за разбирането на проблема и разработването на солидни научни решения".

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

3

Убиват... Да, но свободният пазар не може да греши. Убиват, но само непроспосебените и неконкурентноспособните.

42249

2

Denis Rizanov

20.06 2017 в 10:25

Това въобще няма да го чета!
"Оръжията в САЩ раняват или убиват близо 20 деца на ден"
Е и?!
Въпрос с повишена трудност:
Колко деца на ден убиват американските оръжия по цял свят?

Абе вие нормални ли сте бе?! Оръжията убивали... Убиват приносителите на оръжията! Двукраките безмозъчни идиоти. И дайтесега заради тях да лишим от свещеното право да носят оръжие всички! Щото така "ще спасим 20 деца"?! Хипотетично. От които например 10 ще бъдат изнасилени преди да навършат 14години. Но пък кво от това, нали са СПАСЕНИ и ЖИВИ!
Е.ах ти гадната, долна, мръсна ментална интоксикация!
Не сте журналисти, а проводници. И понеже сте в "задния двор на ЕС" или в "Содом и Гомор", изберете сами, сте обикновени головодници.

14355

1

neverland

20.06 2017 в 09:33

"...настоящият доклад е "основополагащ за разбирането на проблема и разработването на солидни научни решения".

Научни!?

Какво...ще измислят някакъв вид сложен предпазител, който ще е труден за задействане от деца ли? Както при запалките ли?

Работещото решение е ясно, но същевременно трудно реализуемо, защото корпорациите, които реално управляват трябва един вид да си самоограничат бизнеса в графата ритейл.

Отделно, от чисто финансовия им интерес, явно имат и други мотиви да заливат масата с оръжия. Може би вярват в естествения подбор, може би...Оръжието е бягство, оръжието е лесно решение за болката, мъката, гневът, един вид опиат. А как по лесно да държиш масата под контрол, като я държиш упоена(залял си я с оръжия, наркотици, успокоителни), внушил си и някакви дребни ценности, пуснал си едвам говорещи необразовани емигранти, които са ти на каишка...
 
X

Да помогнем на украинските деца!