Опозицията в Сирия била отговорна за убийства, отвличания и мъчения

OFFNews 05 юли 2016 в 09:04 4580 5

Опозицията в Сирия била отговорна за убийства, отвличания и мъчения

Правозащитната организация "Амнести интернешънъл" обвини сирийски бунтовнически групировки, за които се смята, че са подкрепяни от САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Турция, че носят отговорност за отвличания, мъчения и екзекуции в Северна и Северозападна Сирия, предаде ДПА, цитирана от Българската телеграфна агенция.

Организацията е документирала 24 случая на отвличания, дело на въоръжени групи в провинциите Алепо и Идлиб между 2012 и 2016 г. Сред жертвите има мирни активисти и деца, както и представители на малцинства, които са станали мишена само заради вярата си. Цитирани са активисти, които казват, че Движението Нур ал Дин Занки и свързания с Ал Каида Фронт на победата (Ан Нусра) са използвали същите методи на мъчение, за които се съобщава, че често са били използвани от режима на Башар ал Асад. Сред бунтовническите групировки, вършели това, са откроени Движението Нур ал Дин Занки, Фронтът Левант, 16-та дивизия, твърдолинейната ислямистка групировка Ахрар ал Шам и Фронтът Ан Нусра. Базираният в САЩ Институт за изследвания на войната във февруарския си доклад за опозиционните групи в Алепо каза, че първите три получават или са получавали американска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

05.07 2016 в 11:01

Амнести интернешънъл най-добре да се самозакрият и всички колективно да скочат от високо място....

15509

4

Бухльо

05.07 2016 в 10:57

Ха добро утро! Каква новина е фактът, че мъже с оръжие, събрани да воюват, още повече в една гражданска война, може да вършат издевателства? Това е част от човешката природа и се е случвало винаги, независимо от това, на коя страна са воюващите. Единствената новина е, че медиите не пишат за това. Макар че каква новина е и това - медиите изкривяват реалността.

13709

3

Маргарит

05.07 2016 в 10:51

Това е като във филм с умствено изостанали хора.
От години всички говорят за това, но чак сега Амнести се били убедили, че това, което всички знаят и казват, е истина.

Албански реотан ли му се викаше, лапачка на грантове ли...

20374

2

Стринка Минка

05.07 2016 в 10:10

Опозицията в Сирия била отговорна за убийства, отвличания и мъчения.

Апсурд! Отговорна никога. То е за правото дьяло.

 
X

Подкастът на OFFNews