Олег Жданов: ВСУ трябва да разрушат Кримския мост

Според военния експерт Москва преминава към скрита поетапна мобилизация на 400 - 450 хиляди души и планът вече е да се води война на изтощението

OFFNews 07 май 2022 в 14:27 7894 3

Руските военни разбират, че войната е планирана с грешка, която ще доведе до катастрофа по отношение на загубата на боеспособност на руските въоръжени сили. Това заяви военният експерт Олег Жданов.

„Преди две седмици, когато започна втората вълна от офанзива в Донбас, група офицери от Генералния щаб на руските въоръжени сили изготвиха аналитичен доклад, в който посочват, че е целесъобразно да не се провежда такава операция, за да се запазят поне част от боеспособните войски“, твърди той.

Според него основният вариант, който Генералният щаб на въоръжените сили на Руската федерация ще предложи на Путин в близко бъдеще, е скрита мобилизация на няколко етапа.

„Като цяло те ще мобилизират някъде около 400 000 - 450 000 души до края на годината. Първият етап ще бъде някъде около 100-150 хиляди и ще започне някъде след 9 май. Руснаците явно отиват към план за война на изтощение и ще се опитат да разтегнат тази мобилизация във времето. Въпреки че липсва основният фактор, Русия няма време. Мобилизацията, особено тайната, ще върви много бавно. Освен ако, разбира се, не организират набези в някои региони на Руската федерация", казва Жданов.

Според военният експерт друг проблем е, че руснаците ще трябва да извадят оборудването вече не от пунктовете за постоянно разполагане, където всъщност почти нищо не е останало, а от складовете.

"А там то е в много лошо техническо състояние - и ще да бъде съветско, а не модернизирано оборудване“, смята Жданов.

Според него деградацията на руската армия е в ход, първо, по отношение на качеството на мобилизационния ресурс - защото тези, които имат боен опит, вече са отстранени, и второ, в техническо отношение - защото се връщат към технологиите от времето на СССР.

„Новомобилизираните ще трябва да минат на подготовка за опресняване на уменията. Това ще отнеме поне два - три месеца. Едва след това ще могат да ги прехвърлят в Украйна, за да ги хвърлят в битка“, обобщи Жданов.

Освен това според него е необходимо Украйна да се разруши Кримският мост, защото именно през него преминават много големи доставки за руската армия - както оборудване, така и боеприпаси, горива и смазочни материали.

„Необходимо е да се направи задънена улица към Крим, тогава снабдяването на войските на РФ ще се усложни от факта, че това снабдяване ще трябва да бъде прехвърлено в Ростовска област“, ​​добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

4

Lyubo

08.05 2022 в 19:06

До Петърчо:
А компания ще им правят украинският катер "Станислав", 4 бр. украински СУ-24 + 1 бр. СУ-27 + 4 бр. въртолети МИ-8 и МИ-24 + няколко Байрактар-а

75

3

230 млрд баксов

07.05 2022 в 20:59

Кримския мост го пазят за парада!!!

440

1

Pietro

07.05 2022 в 15:10

Традиционният парад на руския черноморски флот тази година ще се проведе край Змийския сотров. За разлика от миналата година, парадът ще бъде по морското дъно, където е приетигнал още един руски венен кораб - "Серна".

 
X

Да помогнем на украинските деца!