Олаф Шолц е ''за'' задължителна ваксинация в Германия

Бъдещият канцлер подкрепя и въвеждането на забрана на неваксинираните да повещават магазини, които не предлагат стоки от първа необходимост

OFFNews 30 ноември 2021 в 17:44 1341 0

Снимка facebook.com/olafscholz

Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19 и забрана за неваксинираните да посещават магазини, които не предлагат стоки от първа необходимост, съобщи Ройтерс, позовавайки се на свои източници. 

Днес той, заедно с досегашния лидер на страната Ангела Меркел, се срещнаха с регионалните министри, за да обсъдят ситуацията с четвъртата вълна на пандемията. 

По думите му, според източници на Ройтерс, той подкрепя задължителната ваксинация, като тя може да се осъществи до февруари догодина. Също така магазините, предлагащи стоки не от първа необходимост, ще трябва да изискват сертификат за ваксинация или преболедуване за COVID-19. 

Съседна Австрия, която като Германия има сравнително нисък процент на имунизирани срещу вируса, в сравнение с останалата част от Западна Европа, по-рано този месец обяви планове да направи ваксините задължителни от февруари. 

Данни на Института "Робърт Кох" показват, че за последната седмица 452,2 на 100 000 души са се заразили с коронавирус. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови