Окупационните власти в Мариупол строят клетки за украинските пленници, готвят показни процеси

OFFNews 06 август 2022 в 20:04 7690 8

Клетките за подсъдимите

Снимка Хромадске

На сцената на филхармонията руснаците сглобяват клетки за подсъдимите в бъдещия процес.

Руските окупатори в Мариупол са започнали строителството на клетки от стоманена арматура, в които да вкарат украински военнопленници в бъдеща съдебна саморазправа, съобщи „Хромадске“. Клетките за обвиняемите са от пръти с дебелина 20 милиметра и се монтират на сцената на Мариуполската камерна филхармония, съобщи пресслужбата на лоялния към Киев градски съвет на Мариупол.

Според изданието руските окупатори се готвят да проведат показен процес срещу украински военнослужещи през септември. „Руските окупатори продължават да пренебрегват всички международни норми. Те продължават да умножават военните престъпления, демонстрирайки презрение към целия цивилизован свят.“ – заяви по повод на подготовката на саморазправата кметът Вадим Бойченко.

Бойченко призовава световната общност, ООН и Червения кръст да се намесят в тази ситуация, за да заработят правилата за отношение към военнопленниците.
„Трябва да направим всичко, така че нашите защитници да се върнат живи в Украйна и да предотвратим втора Оленовка в Мариупол .“ – каза още подчерта Бойченко.

Мариупол беше блокиран от руските войски, а къщите на най-малко 84 000 жители бяха напълно унищожени. Невъзможно е да се извърши точна оценка на броя на загиналите, но „Хромадске“ цитира предварителни оценки за ок. 22 хиляди жертви сред цивилното население на града.предварителни оценки в Мариупол са загинали до 22 хиляди жители.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи , че в Мариупол и близките населени места има четири "филтрационни центъра", където са задържани над 10 000 души.

Според него държавните служители и общинските работници са държани в плен и са измъчвани от нашествениците.

Украинските власти призовават населението да напусне Мариупол, ако е възможно, тъй като в превзетия град има проблеми с инфраструктурата, медицината и сигурността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

7

офф бее

07.08 2022 в 12:06

Това е все едно да не те пускат в чужда къща и ти от злоба да я изгориш и взривиш, да убиеш кучето, котката и хамстерчето, да отровиш рибките и да се нанесеш след като стопаните са или убити или избягали.
И после да се хвалиш, че имаш нова къща...

-60

5

офф бее

07.08 2022 в 00:20

Е, и?

300

4

Михаил М

06.08 2022 в 23:50

Руските войски превзеха Пески, ВСУ отстъпиха и край Авдеевка и Бахмут

-240

3

редовно четящ

06.08 2022 в 23:00

Редно е да има разчистване и сред палачите от филтрационните центрове. Полеке-лека и това ще стане.

-60

2

офф бее

06.08 2022 в 22:59

Нов трол или стар с нова регистрация? Що бе, Мише, не вярваш? Орките могат да направят от театъра (филхармонията) - затвор. Виж, обратното не бих повярвал!

300

1

Михаил М

06.08 2022 в 22:17

тази статия не отговаря на истината
 
X

Да помогнем на украинските деца!