Оксфордският университет ще предлага безплатни онлайн курсове

Александра Маркарян 19 ноември 2016 в 20:55 7860 1

Оксфордският университет обяви, че ще предлага безплатни онлайн курсове подобно на престижни образователни институции като Бъркли, Харвард и MIT.

През февруари 2017 г. Оксфордският университет в партньорство с неправителствената онлайн образователна платформа edX ще обучава безплатно в курс по темата "От бедност към благоденствие: разбиране на икономическото развитие".

Въпреки че 2012 г. беше обявена за година на MOOC (massive open online courses - MOOCs) от "New York Times", Оксфордският университет досега не предлагаше такива курсове досега.

Този курс е достатъчно добър за повишаването на достъпността на висшето образование. Той ще бъде воден от професор сър Пол Колиър, който ще проучи жизненоважната роля, която правителствата играят в ускоряването на икономическото развитие, се казва в съобщение на университета.

Мисията на университета е да подобри работата на правителствата по света чрез изследвания и образование, което означава по-добре подготвени представители на властта, учители, предприемачи, журналисти и граждани.

"Виждаме в този първи масов отворен онлайн курс ефективен начин да разширим достъпа до знание отвъд аудиториите на Оксфорд и да помогнем на хората да разберат как техните общества и страни могат да процъфтяват където и да се намират по света."

Желаещите могат да се запишат чрез платформата edX's. Записалите се ще имат два до три часа седмично по време на шестседмичния курс. Материалите ще бъдат достъпни за преглед и след края на курса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!