Окончателно: Майкъл Блумбърг е претендент за президентската номинация на демократите в САЩ

OFFNews 24 ноември 2019 в 18:56 3584 0

Майкъл Блумбърг

Снимка Bloomberg.com

Мултимилиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг официално обяви, че се кандидатира за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ догодина, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Чрез умерени позиции по водещите теми на изборите 77-годишният Блумбърг разчита да успее да надвие над 15-те други кандидати за номинацията, сред които доминират определяните като крайно-леви Бърни Сандърс и Елизабет Уорън.

"Кандидатирам се, за да победя Доналд Тръмп и да съградя отново Америка. Не можем да си позволим още 4 години безотговорни и неетични действия на президента", обясни Блумбърг причината за влизането си в предизборната надпревара. И нарече Тръмп "екзистенциална заплаха за Съединените щати".

Майкъл Блумбърг спечели първия от трите си кметски мандата в Ню Йорк през 2001 година като кандидат от Републиканската партия, след дълги години членство в Демократическата. Третия мандат в мегаполиса той получи като независим.

Три пъти поред - през 2008, 2012 и 2016 година, се разпространяваха слухове, че ще се кандидатира за президент. Но сега за първи път наистина го прави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови