Огромен аквариум се пръсна в хотел в Берлин и рани двама души (галерия)

OFFNews 16 декември 2022 в 11:09 3772 1

Разрушението, причинено от пръсналия се 16-метров аквариум.

Снимка БТА/АП

Разрушението, причинено от пръсналия се 16-метров аквариум.

Огромен 16-метров аквариум се пръсна в хотел в центъра на Берлин, разруши фоайето му и наводни подземни гаражи. При инцидента са ранени двама души, съобщиха германските спасителни служби, цитирани от Дойче веле.

Повече от 100 екипа за първа помощ са извикани на място, за да се справят с щетите в Radisson Blu в квартал "Мите" на германската столица. Причината за инцидента все още не е ясна, обясняват от пожарната служба в Берлин.

"Аквариумът е повреден, изтича вода. В момента ситуацията не е ясна", написа в туитър берлинската пожарна.

Полицията пък допълва, че двамата ранени са пострадали от стъклените отломки.

Инцидентът е станал около 5:45 сутринта местно време. Чул се е силен шум и части от фасадата на хотела, където се е намирал аквариумът, са излетели на улицата, съобщи говорител на полицията в местната медия RBB.

Берлинската пътна агенция VIZ посочва, че мощна вълна е заляла улицата пред хотела.

Осеяният с отломки район е отцепен, а улицата, на която се намира хотелът - Karl-Liebknecht Strasse - е затворена. Гостите ще бъдат извозени с автобуси до други места за настаняване.

Температурите в германската столица паднаха рязко през последните дни, като днес сутринта бяха измерени около -7 градуса по Целзий.

Сградата DomAquaree се намира само на 350 метра от Берлинската катедрала и помещава аквариума Sea Life заедно с така наречения AquaDom, гигантски резервоар, който е дом на около 1500 вида тропически риби. AquaDom е "най-големият свободностоящ цилиндричен аквариум в света" и е туристическа атракция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови