Официално: Тръмп няма да пуска бежанци, християните сa с приоритет

ОFFNews 28 януари 2017 в 08:42 25782 9

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди забрана за допускане на сирийски бежанци за неопределено време и спря визите за граждани на шест други страни с преобладаващо мюсюлманско население  - Иран, Либия, Сомалия, Судан, Ирак и Йемен, предава Би Би Си. 

Целта на взетите мерки е радикалният ислямски тероризъм да се задържи извън Щатите, обясни Тръмп на церемонията по полагане на клетва на новия секретар по отбраната Джеймс Матис. 

"Искаме да приемаме в страната си само тези, които я подкрепят и обичат искрено народа ни", каза Тръмп при подписването на указа. 

Сред предприетите мерки е и пълна забрана на приема на бежанци, независимо от произхода им, за 120 дни. Поставя се и лимит от 50 000 бежанци за годината, над два пъти по-малко от заложената бройка от администрацията на Барак Обама.

Приоритет при кандидатстването за убежище ще се дава на хората от религиозни малцинства, които биват преследвани заради вярата си.

В интервю за CBN Тръмп обясни, че християните от Сирия ще са на преден план. По думите му те са третирани ужасно и Щатите ще се отнесат към тях честно. 

В подписания документ не присъства създаването на зони за сигурност в Сирия - нещо, което републиканецът обеща да направи. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

7

El Commandante

28.01 2017 в 23:48

Шейх Хюсеин освен другото е и муслиманин.
Неслучайно никога не сме го чули да каже "ислямски тероризъм"

13924

5

ScrewIslam

28.01 2017 в 20:53

До: Професор Балкански
Професоре, Тръмп НЕ е политик – това е ключът. Плюс, Тръмп обича Америка и американците, за разлика от Обама, който ги мрази неистово, защото е марксист и интернационалист. Обама направи максималното да разсипе Америка, за да отслаби влиянието на най-свободната нация в света. Тръмп вярва в свободата, демокрацията и капитализма. Те създават просперитет. Комунизмът създава бедност.
Тръмп е създавал през целия си живот. А Обама не може нищо друго, освен да се хили като олигофрен и да лъже. CVто на Обама е като това на Сергей Станишев – от бездарен студент се е превърнал скоростно в лъжлив политик.

Моята дефиниция за политик е бездарен, амбициозен и самовлюбен човек, който вярва, че може да взима решения вместо мен – дали да си пращам децата на детска градина, какво да се учи в училище, при кой лекар да ходя, какви храни да ям, как да си хвърлям боклука и т.н. Политикът е провален човек, който си мисли, че превъзхожда всички останали по ум и знания.

13350

3

torbalancho

28.01 2017 в 12:20

Тръмп моят човек.....
ОБИЧАМЕ ТЕЕ ТРЪМП :))))))))))))))))))))

63994

2

Red or Dead

28.01 2017 в 11:09

Ну, давай....мачкай Дони....нека бунадясалите мисирки мисирчат на умрело....

16193

1

SC

28.01 2017 в 10:53

Шашав до немай-къде, но пък си спазва обещанията. С този човек ще става все по-интересно. Много ме радва.