Офицер от военновъздушните сили на САЩ стана Мис Америка 2024

OFFNews 15 януари 2024 в 17:40 20628 2

Мис Америка 2024

Снимка X/Twitter

Новата "Мис Америка" Мадисън Марш - лейтенант от военновъздушните сили на САЩ

22-годишна лейтенантка от военновъздушните сили на САЩ и студентка в магистърската програма по публична политика на харвардското училище "Кенеди", стана победителка на конкурса "Мис Америка 2024" в Орландо, Флорида. 

Мадисън Марш, която представя щата Колорадо на конкурса, е първият офицер от ВВС на активна служба, който някога е получавал националната титла.

Кратък поглед в биографията на Марш, която вече е провъзгласена за най-красивата американка за 2024 г., показва, че атрактивната ѝ външност е едва повърхността на айсберга. Тя е национална стипендиантка на програмата "Труман", осемкратна отличничка на Академията на военновъздушните сили, финалистка на националния конкурс "Роудс", сертифициран частен пилот и носителка на черен колан по таекуондо.

Новата "Мис Америка" е една от 51 участнички, които представяха всички 50 американски щата, както и окръг Колумбия.

Конкурсът се проведе след три вечери на предварителни състезания. В началото на основното събитие участниците бяха сведени до 11 полуфиналисти - 10, избрани от журито, и един чрез публично гласуване, отворено за феновете и последователите на конкурса в Съединените щати.

Единайсетте жени участваха в четири състезателни кръга - фитнес демонстрация (разходка по подиума в спортни облекла, украсени с кристали); дискусионен кръг по "горещи теми", който замени по-традиционните за конкурса въпроси и отговори; представяне на талант и представяне на вечерна рокля - преди да бъдат обявени петте финалистки.

Мадисън Марш от Колорадо и Ели Брьо от Тексас станаха фаворитки на журито, следвани в крайното класиране от втория, третия и четвъртия участник - Сидни Бриджис от Индиана, Малъри Хъдсън от Кентъки и Каролин Паренте от Роуд Айлънд.

В дискусионния кръг, в който бяха засегнати теми като тероризъм, технологии, хранене и изменение на климата, Марш говори по темата за наркотиците в Америка, като спомена за битката на покойната си майка с рака на панкреаса. В кръга за таланти лейтенант Марш разказа как е получила лиценза си за пилот на 16-годишна възраст.

Във финалната фаза на състезанието петте финалистки бяха изправени пред допълнителен въпрос за целите, които биха си поставили, ако станат следващата Мис Америка. Марш отговори, като изтъкна военните си дипломи - гаранция за нейния ангажимент да учи и да ръководи "със страст".

Победителката наследява носителката на титлата "Мис Америка" за 2023 г. Грейс Станке от Уисконсин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

15.01 2024 в 19:25

Да бе, яко!

Интересното , че са я оценили и реднеците дори.

Браво

2073

1

Johnny B Goode

15.01 2024 в 18:19

Е Господ като дава, понякога се престарава.
 
X

Да помогнем на украинските деца!