Офисите на Туитър затвориха до понеделник

OFFNews 18 ноември 2022 в 08:19 1227 0

туитър

Снимка БТА/АП

Новият собственик на компанията се опасява, че е възможно да има вътрешен саботаж

Офисите на “Туитър” внезапно затвориха в четвъртък, а причината за това е, че стотици служители отказаха да продължат да работят заради новата визия на Илон Мъск за социалната платформа, съобщи сайтът „Бизнес инсайдър”.

Новият собственик на компанията се опасява, че е възможно да има вътрешен саботаж. 

Стотици служители на „Туитър“ се очаква да си тръгнат от изпадналата в затруднение социална медийна компания след ултиматума на новия ѝ собственик Илон Мъск работещите да се регистрират за „многочасова работа на пълни обороти“ или да напуснат, предаде Ройтерс.

В анкета на приложението „Блайнд“ за работното място, което потвърждава самоличността на респондентите чрез служебните им имейли и дава възможност за анонимно споделяне на информация, 42 процента от 180 анкетирани са избрали отговор „Решавам да напусна, свободен съм“.

Една четвърт са казали, че са избрали да останат „с неохота“ и едва 7 на сто споделят: „кликнах върху „да“, за да остана, защото съм отдаден“.

Мъск проведе срещи с някои от високопоставените служители в опит да ги убеди да останат, казаха напуснал и останал служител, които са във връзка с колегите си.

В друго допитване на „Блайнд“ за това каква част от служителите ще напуснат, повече от половината анкетирани са казали, че според тях това ще са поне 50 на сто от работещите в компанията.

Очаква се офисите да заработят отново в понеделник, това е вторият път, в който внезапно затварят, откакто Мъск пое “Туитър”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови