Обезглавиха жена в Лондон

ОFFNews 05 септември 2014 в 15:20 2353 6

Обезглавената Палмира Силва.

Снимка telegraph.co.uk.

Обезглавената Палмира Силва.

Труп на обезглавена жена беше открит в градина в северната част на Лондон, съобщава "Дейли мейл".

Полицията намерила тялото на 82-годишната Палмира Силва след получен сигнал за мъж, който нападнал котка и куче с мачете.

Полицията е задържала извършителя, като го е зашетемила с електрошоков пистолет, няколко полицая са били ранени в процеса. "Първоначално там имаше две полицейски коли, след това изведнъж станаха 20", съобщи 19-годишният очевидец Ахмед Юсуф.

Главен инспектор Джон Сандлин от Скотланд Ярд съобщи, че не издирват друго лице във връзка с инцидента. "Това е било много видима атака посред бял ден на улица с жилищни блокове. Макар че е твърде рано да предполагаме какъв е бил мотивът зад атаката, убеден съм въз основа на получената информация, че тя не е свързана с терорист", допълни Сандлин.

Една от версиите на разследващите е, че убиецът е бил вдъхновен от скорошните обезглавявания на американски журналисти от джихадистите от "Ислямска държава".

Живущи в квартала твърдят, че арестуваният е бил местен жител, който е приел исляма наскоро, но засега това няма как да се потвърди. Детективите отричат убийството да има връзка с тероризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови