Обама: Френските ценности ще надживеят тероризма

OFFNews 14 ноември 2015 в 02:40 5992 3

Президентът на САЩ Барак Обама направи официално изявление по повод терористичните атаки в Париж, при които загинаха над 100 души:

"Това е атака не само срещу Париж, това е атака не само срещу французите, но това е атака срещу цялото човечество и универсалните ценности, които споделяме. Готови сме да осигурим каквото и помощ да искат правителството и народът на Франция. Франция е най-старият ни съюзник. Французите винаги са заставали рамо до рамо със САЩ.

Искаме да сме ясни - ние стоим заедно с тях в борбата срещу тероризма и екстремизма. Париж представлява неподвластните на времето ценности на човешкия прогрес. Тези, които мислят, че могат да тероризират народа на Франция или ценностите, които те бранят, грешат. Американците черпят сила от френския народ и неговата отдаденост на живота, свободата и преследването на щастие. В това трагично време си спомняме, че свободата, братството и равенството не са ценени дълбоко само от французите, а са наша обща ценност.

Тези ценности ще издържат далеч отвъд акта на тероризъм и омраза на тези, които извършиха престъпленията си тази вечер. Ще направим каквото е нужно, за да помогнем на французите и на останалите нации по света да изправим терористите пред справедливо наказание и да преследваме терористичните мрежи, които нападат нашите жители."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!