NYT: Тръмп не е платил данъци през 10 от последните 15 години. Той: Фалшива новина!

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2020 в 08:52 3279 1

Доналд Тръмп е платил само по 750 долара федерален данък през 2016 г. - годината, в която е избран за президент - и през първата годината на мандата си в Белия дом, твърди в. "Ню Йорк Таймс". Вестникът - който пише още, че е получил данъчните данни за Тръмп и компаниите му за повече от две десетилетия - твърди, че президентът не е платил данъци върху доходите си през 10 от последните 15 години. Данните разкриват "хронични загуби и години на заобикаляне на данъчните задължения".

Тръмп определи публикацията като "фалшива новина", но не разкрива данъчните си декларации.

"Всъщност платих данъци. И ще видите това, щом данъчните ми декларации - те са в процес на одитиране от дълго време - се върнат", казва Тръмп пред репортери, след като историята беше публикувана в неделя.

Един от адвокатите на "Организацията Тръмп" Алън Гартън заяви пред вестника, че "по-голяма част, ако не всички изнесени факти изглежда са неточни".

Данъчната служба не се отнася добре към мен... те се отнасят към мен много лошо - казва още президентът.

Доналд Тръмп е първият президент от 70-те години на миналия век, който не публикува данъчните си декларации, въпреки че това е задължително по закон. Отказът му да споделя тази информация може да доведе до правни последствия за благосъстоянието и бизнеса му. 

Статията излиза само няколко дни преди първия дебат между кандидатите за президент Тръмп и конкурента му от демократите Джо Байдън и няколко седмици преди изборите на 3 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови