Нравствената полиция на талибаните изгори музикални инструменти

OFFNews 30 юли 2023 в 14:26 1654 1

Талибани

Снимка Архив

Талибанската нравствена полиция изгори днес няколко музикални инструмента в провинция Херат в Афганистан, предаде ДПА, позовавайки се на държавната информационна агенция "Бахтар".

Ръководителят на Отдела за насърчаване на добродетелите и предотвратяване на пороците в региона шейх Азиз ар Рахман ал Муджадир заяви, че властите са иззели и изгорили музикалните инструменти, тъй като слушането на музика е забранено, допълва БТА. 

Муджахир определи популяризирането на музиката като поквара. Музиката води до "заблуда на младежта и разрушаване на обществото", подчерта той.

След като взеха отново властта в Афганистан през август 2021 г., талибаните забраниха на медиите в страната да излъчват музика, тя е забранена и на сватби и публични прояви, припомня ДПА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

eagle60

30.07 2023 в 17:14

Да припомня (като човек от по-старата генерация аз съм бил свидетел!) българските комунистически талибани как преследваха младежите слушащи западна музика - да те нарекат "битълс" беше обида, викаха те за обяснения в районното, конфискуваха (това много им се услаждаше!) магнетофоните (ролкови по това време). На по- късен етап конфикуваха видео-апаратура, ако гледаш “Рамбо".
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки