Ново: 2 теста за почивка на гръцки остров, ако не сте ваксинирани

OFFNews 17 юли 2021 в 13:49 4862 0

Снимка Pixabay

За почивка в Гърция може да се нуждаете от 2 PCR теста, ако не сте ваксинирани, почивате на някой от островите и пътувате до там с ферибот.

Това следва от ново решение на гръцките власти, обявено вчера.

Неваксинираните пътници, връщащи се в континенталната част на Гърция от островите, ще е нужно да представят негативен самостоятелно направен тест или бърз тест за коронавирус, за да се качат на борда на ферибот, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Същата мярка ще се прилага и за пътниците, използващи морски таксита.

Решението е взето заради опасения, че гръцки и чуждестранни туристи, пътуващи до и от островите, имат роля за рязкото увеличаване на инфекциите от коронавируса.

В момента неваксинираните туристи влизат в страната с отрицателен тест за коронавирус.

За да се избегнат забавяния в спазването на разписанията на фериботите, гръцката брегова охрана, която е натоварена да проверява за спазването на мерките за здравна безопасност, призовава пътниците да бъдат на пристанищата най-малко час и половина преди часа на заминаване.

Гръцките власти съобщиха вчера за регистрирани 2961 нови случая на заразени с коронавируса и за 14 починали през последното денонощие.

Единайсет от новите случаи са установени при туристи, подложени на тест при пристигането си, посочи Националната организация за обществено здраве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови