Новите имена в бъдещата администрация на Джо Байдън

OFFNews 23 ноември 2020 в 20:35 2346 0

Снимка архив

В бъдещата администрация на Джо Байдън ще бъдат назначени Антъни Блинкън, Джон Кери, Джейк Съливан и Линда Томас-Грийнфийлд, съобщи днес екипът на Байдън, цитиран от ДПА И Ройтерс.

Бившият държавен секретар Джон Кери ще бъде специален пратеник на американския президент по въпросите за климата, както и член на Националния съвет за сигурност. Припомняме, че Джо Байдън заяви, че ако бъде избран за президент, една от първите му задачи, ще е да присъедини САЩ отново към Парижкото споразумение за климата. Напускането на споразумението пък беше една от основните точки в предизборната кампания на Тръмп - обещание, което той изпълни, а официалното напускане на САЩ от споразумението влезе в сила ден след президентските избори в страната. 

Държавен секретар ще бъде Антъни Блинкън - дипломат с дългогодишна кариера в сферата на националната сигурност. Той ще отговаря за политическия преход, пише Ройтерс.

Линда Томас-Грийнфийлд ще бъде назначена за постоянен представител на САЩ в ООН, а Аврил Хейнс ще бъде новият директор на националното разузнаване и първата жена, която заема този пост този пост.

Алехандро Майоркас ще бъде секретар на вътрешната сигурност и ще бъде първият латиноамериканец, заемащ тази длъжност. 

Джейк Съливан ще бъде съветник по въпросите на националната сигурност

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови