Новият шеф на израелското разузнаване заплаши Иран с убийства на ядрени физици

OFFNews 02 юни 2021 в 15:56 1649 0

Снимка Getty Images

Давид Барнеа (в средата), израелският министър-председател Бенямин Нетаняху (вдясно) и отиващия си директор на "Мосад" Йоси Коен (вляво) по време на церемонията по полагане на клетва на Барнеа като новия ръководител на израелската разузнавателна служба, 1 юни 2021 г.

Новият директор на израелската разузнавателна агенция Мосад Давид Барнеа отправи застрашителна реч срещу Иран, намеквайки за потенциални бъдещи убийства на нейни ядрени учени и за нападения срещу нейни ядрени съоръжения, съобщава Jerusalem Post.

"Иранската (ядрена) програма ще продължи да бъде посрещана с цялата сила на дългата ръка на Мосад, заяви Барнеа и увери, че "ние сме много добре запознати с различните компоненти на ядрената програма и много добре знаем кои са длъжностните лица, въвлечени в нея и с хората, които ги ръководят".

"Иран действа дори в този момент, за да изпълни ядрената си визия, под международно покровителство. Използвайки (ядреното) споразумение или без него, с лъжи и прикриване Иран е по-напреднала от всякога към създаването на оръжие за геноцид", заявява Барнеа.

Той допълва, че агенцията би предприела различни операции и би използвала нови технологии, за да държи ислямската република под контрол. Jerusalem Post тълкува думите му като намек за използването на кибератаки, наред с останалите средства на израелското разузнаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!