Новият посланик на САЩ: Корупцията в България е проблем

Последна промяна на 31 юли 2019 в 18:18 6399 3

Снимка Държавен департамент на САЩ

Херо Мустафа.

„Постигането на пълно върховенство на закона е продължителен, многостранен и труден процес. Известно ми е, че България е приела промени в Конституцията си в тази посока и че има антикорупционна комисия, но е необходимо да се направи повече. Като посланик, аз ще продължа усилията за ангажиране на гражданското общество. Публично ще говоря за важността на реформите“.

Това заяви Херо Мустафа по време на изслушването си пред американския конгрес относно бъдещото си назначение като посланик у нас, предаде БНР.

Според конгресмените, корупцията у нас прави държавата ни податлива на политическо и икономическо влияние от Русия.

Мустафа беше предложена от Доналд Тръмп в средата на юни за нов посланик в България. Тя говори 9 езика, сред които руски, арабски, гръцки, фарси, хинди и турски. Завършила е бакалавърската си степен в университета в Джорджтаун, а магистърската си - в Принстън. Тя е родена през 1973 г. в днешната кюрдска столица Ербил в Ирак. Заедно с родителите си е живяла 2 години в бежански лагер, докато през 1976 г. не получават статут на бежанци в Америка.

Други нейни професионални позиции включват тази на съветник за Близкия изток в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън, директорство на Съвета за национална сигурност, както и работа в посолството в Гърция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

kiko

01.08 2019 в 16:48

Няма некорумпирани правителства ,има работещи и комплексари,има само математика и овце за стригане,има лаладжиница за овцете,но няма медия за тези който печелят и знаят цената на парата,именно те си търсят нова държава,но не Бананова

10225

2

Новак

01.08 2019 в 08:15

Е и? Това го знаем, но кой подкрепя именно корумпираното правителство, кой оказа натиск върху уж суверенна държава та решението за самолетите беше прегласувано, за да се избере “правилния” доставчик? Къде канеха Цвък (главния апартаментаджия) на благотворителни закуски?

1000

1

kiko

31.07 2019 в 19:38

За съжаление,корупцията е национално хоби,което води до обезличаването на един народ и държава...Това е нормално за държави без Независима Национална Банка--казват им Бананови республики...А ние защо не искаме да влезем в Евро-зоната???.....Щото там са големи схемаджий...винаги има по-големи тарикати от нас,но ние сме се запънали,като магарето...щото ни е празен самарът.