Нови сблъсъци в оръжеен склад в Славянск

OFFNews 27 април 2014 в 12:57 5266 8

Поредни сблъсъци в украйнския град Славянск имаше днес след като неизвестни лица нападнаха оръжеен склад на проруските активисти , които вече близо две седмици дръжат под контрол Донецка област.

РИА Новости съобщава, че народното опълчение на Славянск от проруски активисти е задържало двама офицери от спецчастите „Алфа” на Съвета за сигурност на Украйна (СБУ), вероятно изпратени в Горловка за провеждане на спецоперация.

Междувременно стана ясно за нов случай на изчезнал репортер в Славянск.

Делегация на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) пристигна в Източна Украйна, за да преговаря за освобождаването на задържаните в Славянск военни наблюдатели.

Един от тях спешно се нуждае от медицинска помощ, обяви Службата за сигурност в Киев. Според нейни представители задържането на наблюдателите е било планирано и координирано от руски гражданин - член на руските спецчасти.

Проруските сепаратисти в Славянск са готови да разменят военните наблюдатели срещу "свои съратници, арестувани от украинските власти", заяви пред Ройтерс лидерът им Вячеслав Пономарьов.

Проруски сепаратисти в Украйна задържаха 13 наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Задържаните са наблюдатели от мисията на ОССЕ, пристигнала в Украйна за президентските избори, които ще се състоят на 25 май.

В интернет днес бяха публикувани и снимки на задържаните членове на ОССЕ, върху които явно е упражнявано насилие от страна на проруските активисти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови