Нова кървава драма в САЩ

OFFNews 26 януари 2014 в 09:21 2684 1

Нова кървава драма в САЩ.
Нова кървава драма в САЩ.

Полицията в американския щат Мериленд е открила чанта с две самоделни взривни устройства в търговския център, където по-рано мъж уби двама души и се самоуби, съобщи РИА Новости.

Устройствата са обезвредени. Те били сглобени от пиротехнически изделия и са открити в чантата на убиеца след като полицията установила самоличността му.

Данни за него обаче не се съобщават, предаде АП.

Съобщението за стрелба в търговския център постъпило в 11, 15 ч. местно време в полицията. На мястото полицаите са открили трите тела на загиналите.

Драмата се разиграла в магазин за спортни стоки. Нападателят открил безразборна стрелба. Жертви на стрелбата станали 2-ма от служителите на магазина - 21-годишна жена и млад мъж на 25 години.

Петима клиенти са ранени и хоспитализирани. Мотивите на стрелеца не са известни все още.

Междувременно в американския град Алтуна, щата Пенсилвания, полицията е задържала млад руснак по подозрение, че притежава взривно устройство, предаде тази нощ ИТАР-ТАСС.

От затвора в окръг Блеър са потвърдили, че 19-годишният Владислав Мифтахов пребивава в единична килия, но още не са му предявени официално обвинения.

Според съобщение на полицията на разпитите руският гражданин признал, че през последните седмици се снабдил чрез покупки по интернет с компонентите за изготвяне на бомбата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови