Нов руски удар по Харков уби двама и рани седем души

OFFNews 06 април 2024 в 07:30 1034 1

Снимка GettyImages

Нов руски удар срещу Харков рано тази сутрин уби двама цивилни и рани седем, съобщи областният губернатор Олег Синегубов в "Телеграм", предаде Ройтерс.

Обществената телевизия "Суспилне" предаде, че във втория по големина град в Украйна висока жилищна сграда в квартал Шевченковски е повредена, а магазин е пламнал. Други медии съобщават, че ударът е извършен веднага след полунощ.

По-рано Синегубов съобщи за удар в Харков по жилищна сграда и ракетна атака по село северно от града. Няма данни за жертви и при двата инцидента.

Харков, в североизточна Украйна, често е бил руска цел, като атаките се засилиха през последните седмици. В сряда атака с дрон срещу града уби четирима души и нанесе големи щети на жилищни блокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

1

Д-р Мазникуров

06.04 2024 в 22:22

русляшките иZZроди очевидно са решили да опитат втори Мариупол и са се хвърлили бясно да рушат и убиват наред, каквото и да им струва това! Обаче мишока Шолц пак ще си натиска парцалките, и ще се прави че туй не го касае, и даже ще се изрепчи да не го дразнели, и как "Германия най-много помагала от всички"! Не знам колко помага, ама е важно какъв е ефекта, а той е почти никакъв! Украинците каквото могат сами, правят, опитват се ... Ако им дадат тези ракети Таурус, докато още нямат ефективно противо-оръжие, тогава и ватниците ще видят дявол по пладне, и то не само в някакъв си пограничен Белгород, а в много по-лъскавите и далечни места! А за MAGA-тръмпобоклуците в Америка направо не ми се говори, то туй е Театър на Абсурда вече... Жалко за храбрите Хора на Украйна, вечна им Слава и ... Памет!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки