Нов протест срещу Вучич след сблъсъците в Сърбия снощи

OFFNews Последна промяна на 17 март 2019 в 08:07 1249 0

Снимка Туитър

Нов протест срещу президента на Сърбия Александър Вучич се очаква днес, след като късно снощи специалните сили на сръбската полиция изведоха протестиращите от сградата на националната телевизия РТС. 

Лидерът на партия „Двери” Бошко Обрадович призова протестиращите да продължат акцията си днес пред президентския дворец, където  Вучич ще направи обръщение във връзка с проникването в сградата на РТС.

"Приятели, мисля, че всички ние ще отидем утре на това обръщение и ще поискаме оставката му. До утре по обяд край президентския дворец”, заяви Обрадович. 

Опозиционните лидери Драган Джилас и Бошко Обрадович бяха сред последните изведени от сградата на РТС. След това събралите се опитаха отново да проникнат в сградата, но полицията ги избута с щитове, съобщават ТАСС и БТА.

Вътрешният министър Небойша Стефанович обеща на извънредна пресконференция, че всички участници в протеста, влезли в сградата на РТС, ще бъдат наказани.

Министърът на отбраната Александър Вулин нарече протестиращите "фашисти" и заяви, че те трябва да бъдат строго наказани. Това беше първият инцидент след месеци мирни протести срещу Вучич, коментира АП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови