"Ню Йорк таймс": САЩ може да разположат танкове в България

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2015 в 07:55 6921 66

Пентагонът обмисля да разположи в Източна Европа тежка военна техника, достатъчна за 5000 американски военни. Това се посочва в статия във вестник "Ню Йорк Таймс". 

Според източници на изданието, тази стъпка е насочена към "сдържане на агресията на Русия в Европа и Пентагонът може да разположи танкове, бронетранспортьори и други тежки оръжия, които да бъдат достатъчни за 5 хиляди американски войници, в няколко прибалтийски и източноевропейски страни." Става въпрос за Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния и България, а вероятно и Унгария, пише изданието. 

Според източниците, предложението се очаква да бъде одобрено още преди срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел в края на месеца. 

Ако този ход бъде реализиран, това ще бъде първият път след края на Студената война, когато САЩ разполагат тежко оръжие в страни от НАТО, които са били част от съветската сфера на влияние. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2015 в 09:40

На 14 март (петък) 2014г. ГЕРБ представи в Народното събрание изложбата „България 1944-1989 г.: Забранена истина”. Тази изложба беше открита от Цветан Цветанов зам.-председател на ГЕРБ и Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Съюза на европейските федералисти в България и зам.-председател на Обединените европейски федералисти, които имат за мисия създаването на Обединени европейски щати с едно общоевропейско правителство. На събитието присъстваха и представители на Съюза на репресираните.
„Младите поколения трябва да растат с истината за това какво се е случило”, подчерта Ковачев. По думите му, фотосите разкриват малко познати факти от историята на страната ни в годините на комунистическата диктатура. „Показани са съпротивата на българите срещу наложения със сила тоталитарен режим, както и кървавата разправа със свободната мисъл и слово в периода 1944 – 1989 г. Една от целите на изложбата е да даде тласък на дебата за по-цялостно и обективно представяне на комунистическото минало в учебните програми“, посочи Ковачев, като накрая благодари на фондация „Конрад Аденауер” за подкрепата при реализирането на изложбата.
Тази фондация се занимава с просветителска и образователна работа, с политическо образование, способства развитието на изкуството и културата, нейни стипендианти са даровити студенти и аспиранти, фондацията представлява генератор за идеи, които могат да бъдат възприети от обществото, формирайки общественото мнение. Немската фондация изпълнява задачи и извън Германия, като има 70 бюра, финансиращи работата по 200 проекта в 120 страни.
В България партньори на фондацията са Фондация „Демокрация“, Фондация „Демократична Алтернатива“, наследник на фондация „Демокрация”, финансирала СДС, „Европейски институт“ с настоятел Николай Младенов, бивш външен министър, фондация „Демократичен институт“ или СДС с управител Петър Стоянов, президент на Р.България. Фондация „Конрад Аденауер” финансира специална „Медийна програма Югоизточна Европа“. С тази цел в София през 2007 г. е открито регионалното програмно бюро и подпомогната регистрацията на фондация „Медийна демокрация“, която е свързана с „Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа”, създадена от Фондация „Форд“ и член на Български дарителски форум с „Отворено общество” и „Америка за България”.
Фондация „Конрад Аденауер” е ключов фактор за десните партии в България. Фондация „Конрад Аденауер” и нейните ръководители, явно, смятат българите за идиоти, защото се наема да ги запознава със собствената им история, да им разказва случки от собствения им живот, да им разкрива как е протекъл животът им, да им казва дали са били щастливи или не са били. Да правиш това в държава, в която по-голямата част от населението е живяло в периода, за който ти твърдиш, че знаеш истината, означава, че взимаш всички тези хора за пълни идиоти. Означава, че взимаш за кръгли идиоти и техните деца, които не могат да се досетят да попитат родителите си, бабите и дядовците си, а ще дойдат при теб, за да му разкриеш „забранената истина”. Вече изглежда нормално чужди организации да се опитват да манипулират и променят историята на България, а на българите остава да докажат, че не са идиоти.


комат може ли линк към оригинала от фондацията, превод на който си пуснал?

15.06 2015 в 08:51

"Мит 8: В случая с независимостта на Косово и отделянето на Крим Западът прилага двоен стандарт

В опитите да сравнява ситуацията в Крим с Косово, аргументите на Русия са изключително слаби, защото едва след като международната общност трябваше с години да наблюдава безпомощно войните за етническо прочистване, и след като чрез санкции и преговори не беше намерено решение, НАТО се намеси с военна сила, без да е получила мандат от ООН.

При това Русия беше тази, която блокира мандата в Съвета за сигурност на ООН. След намесата на НАТО последва мисията на КФОР за стабилизиране на Косово. Последното беше в съответствие с Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН. Едва през 2008 г. в крайна сметка беше приета Декларацията за независимост на Косово, която през 2010 г.

Международният съд в Хага я определи като отговаряща на международното право, но посочи ясно, че това не трябва да създава прецедент.

„Когато човешките права на големи части от населението не са застрашени или нарушени в значителна степен, т.е. не е надвиснала хуманитарна катастрофа няма законова база за военна намеса отвън”, според експерта по международно право Георг Нолте.

Русия използва понятието "хуманитарна катастрофа" във връзка с Крим, а референдумът беше проведен в кратък срок, без преговори с Организацията на Обединените нации и с Украйна.

За разлика от Косово, Крим не остана независим, а се присъедини към друга държава. Въпреки че Русия и до днес не признава Република Косово, Москва се позовава точно на този аргумент, за да оправдае действията си в Крим."

Пълният текст тук: http://www.faktor.bg/petak-13/46233-nemskata-otbrana-razbiva-10-mita-ot-hibridnata-voyna-na-kremal.html

15.06 2015 в 07:33

Че можеш, можеш. Зависи кой ти плаща.

15.06 2015 в 06:03

Др. "сотозеров":
"Еми,не знам,според мен яко ви се е дръпнало лайното.След Гърция и Испания отхвърли системата ви.Догодина и други;)"

http://m.offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1% 82%D1%8A%D1%82-%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%BE% D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0% B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_518923.html

Др. "Балкански":
"Еми не знам, според мен яко ви се е дръпнало лайното. След Гърция ето сега и Испания отхвърли системата ви. Догодина и чакат други, и трети. Народите в Европа се събуждат."


Не, пичове, не сте едно и също говно, което пости от методичката, никак. И още по-лошо, копипастите. Никакво тролчество в процеса, разваляте ни реноменцето.

15.06 2015 в 00:24

Еми може и така:

"Съвсем я подкараха през просото. Россия - лошо, ФАЩ - добро; Обонго - добро, Путин - лошо; Гърция - лошо, Испания - лошо; Косово щом може и Крим може, обаче Косово - добро, а Крим - лошо. Натовски бази - добро, НПО - добро...Китай - чок лошо!
Трансатлантическо споразумение за свободна търговия - доброоо
Шистов газ - доброооо...", хахаха...

Абе като ви говоря, че шорошомолците са елементарни, истина ви казвам...

Сега това, дето с браточката sottozero сме били писали едно и също copy-paste - еми това е самата правда бе, вие какво искате? Има само един начин да се забие пирон в дупка, дори и в Северна Корея не са измислили нещо ново. А на мене ми плаща лично Путин, айде сега да не се обиждаме кой бил платен, и кой от идейни съображения.

Фактите говорят сами за себе си - НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА в Европа, обаче била станала "член" на Еврогейския съюз и педероатлантическия пакт, обаче пак си останала НАЙ-БЕДНАТА. Ето ви го един ФАКТ, айде сега опровергайте, ако можете. Търпението на народа обаче се изчерпва. Да не се повтарям, обаче само с демагогия и лъжи не става. Сега някой да ми беше казал 90-те години, че в България ще се върне носталгията по социализма, нямаше да му повярвам. Обаче, уви - НАРОДА се увери, че ДЕМОНОКРАЦИЯТА не става. Ето гърците и испанците, дето са на светлинни годи пред нас по жизнено равнище, и те почват да се осазнават. Народите се събуждат. КАПИТАЛИЗМА Е ИЗПЪРДЯНА ИСТОРИЯ.

15.06 2015 в 00:00

...Китай - чок добро!
Трансатлантическо споразумение за свободна търговия - лоооошо
Шистов газ лошо

14.06 2015 в 23:50

Съвсем я подкараха през просото. Фащ лошо, россия Добро, Путин Добро, обонго лошо, Гърция Добро, Испания Добро, Косово щом може и Крим може, но Косово лошо Крим Добро. Натовски бази лошо, нпо лошо.

14.06 2015 в 23:36

Професор "Балкански" и сотозеро днеска са си плюли фостата, копипастят едни и същи реплики. Вероятно от един и същи компютър с руски Елбрус.

Пичеве, вкарвайте малко разнообразие, иначе Ишаков плаща по-малко.

14.06 2015 в 23:27

Еми не знам, според мен яко ви се е дръпнало лайното. След Гърция ето сега и Испания отхвърли системата ви. Догодина и чакат други, и трети. Народите в Европа се събуждат.

Забравяте и още нещо, че днес повечето хора са образовани и имат достатъчно източници на информация - така че ще ви бъде много трудно да продължавате да ги заблуждавате, (за разлика от предишните поколения), колкото и да ги облъчвате с гьобелсова пропаганда на Четвъртия хилядолетен райх.

Само с демагогия и лъжи не става. Обаче бившите комунета, преквалифицирани набързо от ФАЩ в "демонократи" не стават за нищо, дори за "строителство на капитализма". Хората сами ще видят, че живеят най-бедно от цяла Европа, и повече няма да ви вярват. Омерзен съм.

14.06 2015 в 23:16

Значи ИСТОРИЯТА ГО Е ДОКАЗАЛА - България винаги се присъединява към ГУБЕЩАТА КОАЛИЦИЯ.

ПСВ - първа национална кастрофа, към губещага коалиция; ВСВ - втора национална катастрофа - пак към губещата коалиция, и сега май пак с потенциалните губещи, отиваме направо към ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.

ФАЩ в момента са в напълно в положението на Третия хилядолетен райх преди ВСВ. Ако чакат другите да ги нападнат - лошо; ако тръгнат те първи да нападнат - пак лошо. Четвъртия хилядолетен райх просто няма полезен ход. Ще приема всяко противоположно мнение, ако е аргументирано. Досега шорошомолците освен различни варианти на лозунга "Долу РОССИЯ, да живее ФАЩ!" нищо друго не са измислили.

Щом може за Косово, значи може и за Донбас. Специално за България хората са уморени от тези блокови и предполагам, че при едно допитване НАРОДА ще предпочете страната да обяви ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ.

Защо просто не проведете един РЕФЕРЕНДУМ, и да се види колко са "ЗА" и колко са "ПРОТИВ" педероатлантическия пакт и ЕС. Нали уж така е при ДЕМОК...упссс - ДЕМОНОКРАЦИЯТА?