Ники Хейли обяви подкрепа заТръмп

OFFNews 23 май 2024 в 11:20 886 1

Снимка GettyImages

Бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Ники Хейли обяви, че ще подкрепи кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, предаде Би Би Си. На събитие във Вашингтон вчера Хейли заяви, че невинаги е била съгласна с Тръмп в политическо отношение, "но Байдън беше катастрофа, така че ще гласувам за Тръмп."

Бившата постоянна представителка на САЩ в ООН се отказа през март от надпреварата за номинация на републиканците за президентските избори през ноември и първоначално отказа да подкрепи кандидатурата на Тръмп.

Хейли заяви, че Тръмп не трябва да приема, че има подкрепата на нейните избиратели, независимо от личното ѝ решение.

"Тръмп би постъпил разумно, ако се обърне към милионите хора, които гласуваха за мен и продължават да ме подкрепят, а не да предполага, че те просто ще бъдат с него", предупреди вчера Хейли.

На изборите в САЩ на 5 ноември ще се проведе реванш между Тръмп и Байдън, който ще се кандидатира отново за президент без реална конкуренция в партията си.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11364

    1

    Sin

    23.05 2024 в 11:59

    Жалко. Дано не е само партийна вярност. Интересното е, че Хейли има по-голяма подкрепа в страната, тъй като зад нея застават почти всички независими и тя би била по-убедителна срещу Байдън, но Тръмп има зад себе си по-голямата част от Републиканската партия и печели т.нар. Праймъри. Причудлива ситуация, но остава впечатлението, че дуел Тръмп-Байдън е това, което всички се надяват да не се случи, а няма как да се избегне.
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София