Нигерийски пастор е арестуван, измамил последователите си с над $930 000

OFFNews 06 февруари 2024 в 15:58 836 0

Арест

Снимка GettyImages

Нигерийски пастор беше арестуван по обвинения, че с измама е накарал хората да се разделят с парите си, предаде Би Би Си.

Тео О Ебони, добре известен в щата Бенуе, е обвинен, че е измамил своите последователи и други с повече от 1,3 милиарда найра (930 000 долара).

Той беше задържан и освободен под гаранция миналата година, но това става публично достояние едва сега, съобщава говорителят на антикорупционния орган.

Според Ебони това е "фалшива" информация, разпространена от блогъри, "опитващи се да използват тялото ми, за да правят пари... това е много голяма фалшива новина... не е вярно". Той не коментира обвиненията срещу него.

Нигерийската комисия за икономически и финансови престъпления (EFCC) твърди, че пасторът е поискал от жертвите си да платят такса от по 1300 долара, за да получат достъп до субсидия от 20 милиарда долара от базираната в САЩ Фондация Форд.

От комисията уточняват, че фондацията не предлага такава субсидия.

"Фондацията категорично се разграничи от неговата неправителствена организация, подчертавайки, че няма никаква връзка между тях и Ебони", добавят те.

Ебони ръководи църквата Faith on the Rock Ministry International. Твърди се, че той е използвал средствата, придобити чрез измама, за да купи пет имота. Той ще бъде обвинен в съда след приключване на разследването. Все още не е ясно какви точно обвинения ще му бъдат повдигнати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки