Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Няма данни за пострадали българи при земетресението в Измир, ЕС ще помогне на Турция

OFFNews 30 октомври 2020 в 17:16 2055 1

Снимка Ismail Gokmen АП/БТА

За момента няма данни за пострадали българи при мощното земетресение, което разтърси Гърция и Турция, съобщиха от Министерството на външните работи.

ЕС е готов да окаже помощ след земетресението с магнитуд 6,6 в Егейско море край бреговете на Турция и Гърция. Това написа председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в Twitter.

Жертвите в Турция засега са 6, а ранените над 120.

Свидетели разказват, че земята се е люляла в продължение на 30 секунди. Има сериозни разрушения и рухнали жилищни сгради. Спасители се опасяват, че под отломките има затрупани хора. Според канал НТВ в район Байракли в Измир са унищожени десет къщи. Разрушения има и в измирския квартал "Борнова", съобщава ТАСС.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че са унищожени поне шест сгради. В същото време губернаторът на провинция Измир - Тунч Сойер, обяви срутването на поне 20 къщи. "Към днешна дата е известно, че в измирските райони Борнова и Байракли са унищожени шест къщи. В провинциите Ушак, Денизли, Маниса, Балъкешир, Айдън и Мугла, с изключение на малки пукнатини по къщите, няма разрушения. Информация за жертви не е получена", пише министърът на страницата си в Twitter.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!