Няма да има затишие в контраофанзивата на Украйна

OFFNews 19 септември 2022 в 07:28 4996 0

Володимир Зеленски

Снимка БТА/АП

Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски обеща на страната си, че няма да има никакво затишие в контраофанзивата, при която биват отвоювани градове от руските войски, съобщи Асошиейтед прес.

Зеленски изброи поредица от градове, които Украйна си е върнала по време на светкавичното настъпление в североизточната част на страната.

Може би сега на някои от вас ви се струва, че след поредица от победи е настъпило известно затишие", каза той в нощното си видеообръщение. "Но това не е затишие. Това е подготовка за следващата серия... Защото Украйна трябва да бъде свободна - цялата", увери той.

Военното командване на Украйна съобщи, че в събота неговите сили са обезопасили източния бряг на река Оскол.

След като през уикенда руски снаряди поразиха градове и други населени места, британското министерство на отбраната предупреди, че Москва вероятно ще увеличи атаките срещу граждански цели, тъй като търпи поражения на бойното поле.

Базираният във Вашингтон мозъчен тръст, Институтът за изследване на войната, съобщи, че руските сили в Донецк продължават да провеждат "безсмислени операции" в селата, вместо да укрепват фронтовата линия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови