Някои задачи са много специфични: ГРУ обясни за украинската Мата Хари

OFFNews 06 март 2023 в 05:27 11156 2

Ксюша
Ксюша Манекен.

Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Украйна коментира историята с награждаването на блогърката Ксюша Манекен (Оксана Волошчук), след като медиите в Киев реагираха остро на новината, че тя е била наградена "за оказване на помощ на военното разузнаване".

Преди време красавицата е изкарвала прехраната си като скъпоплатена компаньонка.

От украинското ГРУ обясниха, че в изпълнението на задачите могат да бъдат въвлечени хора с различни професии.

"Задачите на ГРУ се изпълняват от много публични и непублични лица, които не афишират дейността си. Военното разузнаване - особено в държава, която е във война - е специфична структура с понякога много специфични задачи. По очевидни причини една разузнавателна служба не може да разкрие всички свои методи на работа пред широката общественост. Поради особеностите на някои задачи в агенцията могат да участват много различни хора, с различни професии, статуси и специфични умения. За щастие, много различни представители на нашето общество са готови да помогнат на Украйна", коментираха от агенцията.

Известната блогърка Ксюша Манекен (Оксана Волошчук) получи награда "за оказване на помощ на военното разузнаване на Украйна от втора степен". Тя, заедно с други блогъри като Саша Бо, Таня Парфилиева и Настя Елисеева бе забелязана в президентския офис в Киев. 

Украинските медии обаче припомнят изявления на бившето момиче на повикване от 2015-2016 г., в които тя казва, че Крим се е променил за хубаво след руската окупация и че "не я интересува чий е Крим".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Бойко Борисов