Немското разузнаване е засякло радио разговори на войници за зверствата в Буча

OFFNews 07 април 2022 в 15:28 11428 16

Снимка Facebook/Володимир Зеленський

Буча

Германското разузнаване е прихванало радио разговори на руски военни за убийствата на цивилни граждани в Буча. Оказва се, че подобни зверства са били част от плана, пише Der Spiegel. 

Bundesnachrichtendienst (BND), германската служба за външно разузнаване, се е сдобило с нови ужасяващи сведения за зверствата, извършени от руските военни сили в град Буча край украинската столица Киев. В разговори на руските военни, прихванати от BND, е обсъждано убийството на цивилни граждани в Буча. Някои от прихванатите радиопредавания очевидно могат да бъдат пряко свързани с труповете, които били снимани в Буча.

След изтеглянето на руските военни от града през уикенда беше открит масов гроб, както и телата на няколко десетки мъртви цивилни, оставени да лежат по улиците. Ръцете на някои от жертвите бяха вързани, а по други тела имало следи от изтезания. Съобщава се, че сред жертвите има и много жени и деца.

Руското правителство отрича, че руските сили са отговорни за тези военни престъпления и твърди военните престъпления са инсценирани от Украйна. Тези твърдения обаче се опровергават от показанията на многобройни свидетели, интервюирани от репортери на DER SPIEGEL и много други медии в град Буча.

Част от прихванатия трафик очевидно съвпада с местоположението на телата, открити по главния път през града. В едно от тях войник казва на друг, че току-що са застреляли човек на велосипед. Това съответства на снимката на мъртвото тяло, лежащо до велосипед, която беше споделена по целия свят. В друг прихванат разговор мъж казва:

"Първо разпитвате войниците, после ги застрелвате."

Материалите на BND предоставят и доказателства, че членовете на руската частна армия "Вагнер" са играли водеща роля в зверствата. Известно е, че тази група е извършила подобни жестокости в Сирия.

Очевидци наскоро съобщиха, че окупационните сили в Буча първоначално са били съставени от "млади войници". След като са заменени от други части, свидетелите твърдят, че нападенията срещу цивилни граждани са зачестили. Някои очевидци твърдят, че в града се намират чеченски части. 

Прехванатият от BND радио трафик създава впечатлението, че жестокостите, извършени над цивилни граждани в Буча, не са били случайни действия, нито плод на отделни войници, които са излезли извън контрол. Източници на Der Spiegel, запознати с аудиозаписите, твърдят, че войниците са говорили за зверствата така, сякаш просто са обсъждали ежедневието си.

Това показва, че убийствата на цивилни граждани са се превърнали в стандартен елемент от руската военна дейност, а може би дори в част от по-широка стратегия. Целта е да се разпространи страх сред цивилното население и по този начин да се намали волята за съпротива. 

Der Spiegel съобщи, че в момента се анализира още прихванат радиотрафик, от който се разбира, че инциденти като тези в Буча са се случвали и на други места. Съобщава се, че има индикации за потенциални зверства в района около Мариупол - пристанищният град в Южна Украйна, който е обсаден от руските военни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

16

alfakentavur

07.04 2022 в 19:28

Хахаха. Тролчетата, които повтаряте опорките на Путлер "разсъждавате". Хахахахаха :D
Случайно да разбра, че клипът е от Беларус и е над три часа? Че са пуснати и имената и градовете на тези, които са пратили най-големите пратки.
То и ти си абсолютен фейк. Руска кола ли караш? На руски компютър ли пишеш? Руска ли е операционната система? Браузъра? В Сибир ли ходиш на почивка? Руски филми ли гледаш?
До утре мога да изброявам.

-5910

15

Един

07.04 2022 в 19:13

обличаш петима украинци и снимаш как пращат колети по - пощата, какво по- лесно от това. А ефекта сред нежелаещото да разсъждава стадо е огромен :)). Не бъди предубеден.

2550

14

alfakentavur

07.04 2022 в 18:55

Това се изтърка. Кажи защо няма нито един тролски коментар във видео от преди 2 дни как изродите изпращат мародерската си пляка при изродските си роднини.

2550

11

alfakentavur

07.04 2022 в 18:30

Фактите не изтъркват. Да казвате, че всяко доказателство за зверствата на Путлер е "фейк" - ето това се изтърка. В тази връзка - защо използвате английска дума? Не ви ли е шейм?

2550

9

alfakentavur

07.04 2022 в 17:43

Я - 2 тролчета на Путлер.
Тука що мълчахте?

https://offnews.bg/razsledvane/kolko-otkradna-vanka-sas-tanka-773918.html

-5910

8

Един

07.04 2022 в 17:15

има записи, ама май не са руснаци а украинци. Няма да се публикуват по нашите медии..