Quantcast

Немската обществена телевизия изобрази Меркел с бурка

OFFNews Последна промяна на 07 октомври 2015 в 13:43 4188 8

Канцлерът на Германия Ангела Меркел беше изобразена с бурка по време на дебат за бежанците в обществената телевизия ARD, пише британският "Телеграф".

На колажа Меркел носи бурка, а на заден фон е немският парламент, изобразен с минарета.

Вероятната шега на телевизията обаче остана неразбрана от зрителите, като веднага след излъчването на дебата, колажът бе строго разкритикуван.

"Това не е конструктивна журналистика", гласяха коментарите във Фейсбук на недоволни зрители.

От ARD се защитиха, че изображението е имало сатирична и провокативна цел.

Телевизията отрече и нападките, че медията им провокира расизъм и ислямофобия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2015 в 17:58

Sandra, като цяло позицията Ви е вярна, но има фатални недостатъци - Германия все още е национална държава, както са и всички останали по този хубав свят. По-голямото население е стремеж главно спрямо коренното население, или нацията, в зависимост от държавата и формирането ѝ. Не знам какво е социалното, религиозното и т.н. положение, но всеки един европеец, който до някаква степен е националист (и под това нямам в предвид крайнодесните хора), желае детето/децата му да израстат в общество където няма наложени забрани, ограничения, където едни хора се толерират за сметка на други. Уви в сегашната ситуация най-лесно манипулираните хора са мюсюлманите - няма да изяснявам всичките геополитически, социални, икономически и религиозни причини, и има предостатъчно хора които по един или друг начин, по една или друга причина се възползват от това. Представете си сега една Германия с население от 60-70 % мюсюлмани. Това ще даде предпоставка за издигане на ислямска партия, която ще има пълно мнозинство и съответно ще излъчи правителство, президент, ръководни органи... И представете си че този президент има идеите на Ердоган - наложи задължително забулване, раздели унивеситетите и общежитията на мъжки и женски, както и много други. С две думи превърне Германия в държава подобие на тези от Близкия изток. Тогава вариантите за всички германци ще са изключително малко - емиграция в чужда държава, пречупване пред мерките или масови протести, които са прелюдия към гражданска война (защото германците, за разлика от други народи, са изключително ревностни когато се стигне до опазване на техните интереси, и са готови да направят практически всичко, и това е исторически много добре обосновано). Тази гражданска война ще бъде кървава, повсеместна, и ще даде възможност за силни, крайнодесни водачи да се изкачат начело, да поведат масите. Такава личност би била не много по-различна от Хитлер, Мусолини, Сталин - железен непреклонен човек. Натам вече вариантите се разклоняват, но в крайна сметка не би било добро за нито един свободомислещ човек, който цени свободата си.

08.10 2015 в 10:21

Пешко, малко не си в час и ARD и ZDF са обществени телевизии, барабар с провинциалните. И има една организация GEZ дето им събира таксите от всеи с радио или телевизор и страшно много гони да ти кажа и налага феноменални глоби, ако те хванат, че не си платил. По зле е от наша колекторка фирма.

07.10 2015 в 23:30

@Пешо: по около 200 на година и не само германците.

не съм сигурна дали съм против, какво против имате повече хора в държава, където пари и ресурси има? повече хора, повече деца, повече сметки, повече работа, повече данъци, по добра икономика...
да видим

07.10 2015 в 17:15

В Германия няма такова нещо "обществена телевизия"
Всички телевизии са частни и германците си плащат за тях по 100 евро годишно на домакинство.

07.10 2015 в 16:24

Германците не са съгласни с политиката на Меркел и протестират срещу мигрантите. Не изкривявайте информацията според вашите толерастки виждания. Политиката на отворени граници подкрепят само вече настанилите се вече в европейските страни мюсюлмани от Азия и Африка, ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ПРОТИВ!

07.10 2015 в 15:22

Много и отива с тая бурка на колажа!

07.10 2015 в 14:28

Поздравления към обществената телевизия на Германия! А хората да си изберат нов канцлер!

07.10 2015 в 14:07

Това се нарича обществена телевизия - защитава интереса на обществото, а не на Меркел. Ако беше БНТ от сутрин до вечер щяха да се сипят хвалебствия по неин адрес и да се промиват мозъците на електората колко хубаво нещо е насилственото ислямизиране на една богата индустриална държава. Всяка държава си заслужава медиите, в нашата нормални почти няма!