''Нека войната ги храни'' - Зеленски призова света да не купува руски петрол и стоки

На нашето знаме няма кръв. Няма и никога няма да има свастики. Украинското знаме е земята. Мирна, плодородна, златиста и без танкове. Това е небето - мирно, ясно, синьо и без ракети. Така беше. И така ще бъде, заяви президентът

OFFNews 07 март 2022 в 12:51 4417 11

„Нека войната ги храни“: Това заяви днес украинският президент Володимир Зеленски и призова света да бойкотира търговските отношения с Русия.

В ново видеообръщение той призова светът да откаже петрол и петролни продукти от Русия, както и да не доставя стоки и услуги на Руската федерация.

"Защитаваме се от нашествието вече 12-ти ден. Никога не сме искали тази война, но тя ни беше донесена. Никога не сме мечтали да убиваме, но трябва да избием врага от нашата земя и от живота си. Трябва да търпим това, което никой не трябва и останалите хора в Европа не са виждали вече 80 години. На наша земя се решава дали някой друг в Европа ще стане жертва на същата агресия“, каза президентът.

Според Зеленски той е обсъдил това със световните лидери и е чул, че те са съгласни.

"Украйна решава бъдещето на континента със своята съпротива и помощта на приятелите, посочва той.

„Ако инвазията продължи и Русия не изостави плановете си срещу Украйна, тогава имаме нужда от пакет от санкции, нови санкции, нови санкционни стъпки срещу войната в името на мира. Нуждаем се от бойкот на руския износ, по-специално прекратяване на доставките на петрол и петролни продукти от Русия. Това може да се нарече ембарго или просто морал. Когато откажете да дадете пари на терорист", подчерта той.

Държавният глава на Украйна също така призова за бойкот на доставките на стоки за Руската федерация.

"Ако не могат да се съобразяват с цивилизованите правила, не трябва да получават и стоки и услуги. Нека войната ги храни", подчерта той.

Зеленски каза, че международната общност трябва да действа още по-решително.

„Когато някой загуби ума си, човек трябва да загуби страх и да забрави за търговията. Човек трябва да се защитава. И държавите, и компаниите трябва да бъдат морални. Човек трябва да се бори срещу нечовешка сила, която иска да унищожи самото човечество. Успехът на украинската армия, волята на украинския народ, принципността на международните санкции са пътят към мира“, каза президентът.

За пореден път Зеленски произнесе и разтърсвашо силни слова.

"На нашето знаме няма кръв. Няма и никога няма да има черни петна, няма свастики. Украинското знаме е земята. Мирна, плодородна, златиста и без танкове. Флагът ни - това е небето - мирно, ясно, синьо и без ракети. Така беше. И така ще бъде", заяви украинският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

11

Щата Ню Уорк има повече пари от Рассия. В Европа и Италия е по-добре от тях.
На кого му е притрябвало Рассийската долна земя че да воюва с тях?

-2175

10

IvanGrozn

07.03 2022 в 14:31

Напчо, в твоите писания не става ясно защо руснаците бомбардират руски градове. Защо трепят украински граждани? Защо стрелят по атомни елетро централи? Едно е война за влияние друго е да си влезеш с танковете на територията, на която искаш да повлияваш. И после като почнеш да им бомбардираш градовете на хората, да им кажеш ние ви спасяваме от нацистите. Смях и позор са руснаците и тези, които ги подкрепят. Ще си платят до стотинката. Както каза Зеленски ще научат думичката репарации.

2051

9

Propaganda

07.03 2022 в 14:26

напчо, не се хаби, не те четем, прорасия означава от грешната страна на историята.

Нашата Европа или азиатските боклуци на путина ти.
Аз съм човек, европеец, българин.
рускоя значи отходен материал. всякакъв.

Пропаганда каза!

605

8

Напчо

07.03 2022 в 14:15

"Тази война не е между Русия и Украйна, а между Америка и Русия. Това е част от глобалните войни, които предстоят. Моля се Господ да им даде разум, да смири тяхната горделивост, тяхното усещане за величие и превъзходство. Визирам всички световни елити, които са прогнили. Има страшно много болка, чиято цена ще плащат обикновените хора". Това заяви актьорът и певец Руслан Мъйнов в "На Фокус" по Нова телевизия. Той е бесарабски българин, роден в Украйна.
По думите му войната в Украйна е започнала през 2014 г. Родният му град е Измаил, Одеска област. "Усещането за война е отдавна. Във войната няма положителни герои, всичко е тежко, страшно и оплетено", смята актьорът. И допълви, че на Сирни Заговезни трябва да си простим и да имаме повече желание за прошка....

605

7

Напчо

07.03 2022 в 14:13

"Предполагам разбирате, че на всички тези правоверни евроатлантици и конюнктурни русофоби, които така самоотвержено ежедневно се раздават по телевизорите, не им пука нито за международното право, нито за глобалната справедливост. Тези хора не се борят за световен мир, нито горят от автентичен гняв срещу диктаторите.
Единственото, което води тяхната бясна активност, е надеждата, че ще успеят да подобрят кариерните си позиции и финансовото си състояние. Русофобите искат пари и власт. Един почти си беше повярвал, че е станал министър, та трябваше по нощите да му прекъсват сладките министерски сънища. Но това е само айсбергът.
Знаете ли колко службогонци вече са на нисък старт, развяват русофобията си и чакат да ги поканят - за министри, зам-министри, директори на дирекции, шефове на медии, да печелят от обществени поръчки и да получават изгодни бизнес-предложения. Всичкото бездарие, цялата посредственост сега се пише "приятел на Украйна" и "борец срещу путинизма".... Волгин - Блиц

2051

6

Propaganda

07.03 2022 в 13:43

напчо, душко моя...

...ти, като всяка проруска амеба, очевидно си с капацитет на интелигентност колкото обелката на варен картоф.

Аз не се подготвям, не се кефя, не одобрявам...какъвто и да е военен парад на чужда територия в моята Европа.
Аз съм за Европа, не съм ти бедното руско псевдо-жертва от 89 насам, ама и яко силна. руски палаци.

Изразих ли се ясно, руско робче или да ти говоря в милиони...рубли, путински крепостен селяк??????????????


Пропаганда, каза!!!!

500

5

Hackerman

07.03 2022 в 13:35

Вижте как той се държи. Обединява всички около него. Сплотява ги. А Путин какво прави. Държи всички на страна. Отблъсква ги, отчуждава ги. Слага ги накрая на смешната си дълга маса. Хайде прости руснаци, време е да премахнете диктаторчето.

605

4

Напчо

07.03 2022 в 13:27

Зеленски не го познавам като артист, но като манипулатор, лъжец и пропагандатор се справя отлично. Има качества на политик.

605

3

Напчо

07.03 2022 в 13:26

Ей, Propaganda 07.03 2022 в 13:04, подготвяш ли се за парада на украинската армия на Червения площад в Москва ?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки