Нека ловът да започне сега: В Донецка област се разхождат едни 100 000 долара

OFFNews 19 октомври 2022 в 12:59 7960 1

Стрелков
Киев обяви награда от 100 000 долара за известния руски терорист Игор Гиркин-Стрелков.

Някъде в Донецка област се разхождат едни 100 000 долара. Нека ловът да започне сега! Това написа Телеграм каналът Агент на Украйна, който публикува и нови снимки на известния руски терорист Игор Гиркин-Стрелков.

В неделя украинското разузнаване определи награда от 100 000 долара за залавянето на Стрелков, след като се появиха съобщения, че той е заминал за фронта. Не се знае дали Стрелков е бил мобилизиран или е отишъл доброволно на бойното поле.

Властите в Киев смятат терориста за изключително важен и ценен свидетел на редица военни престъпления. През пролетта на 2014 г. той получи огромни средства от руския олигарх Константин Малофеев, за да организира проруски сепаратистки бунтове в Донбас. Бе назначен и за министър на отбраната на т. нар. Донецка народна република.

Гиркин, който е пенсиониран полковник от ФСБ, ръководеше превземането на Славянск през пролетта на 2014 г. и се смята за пряк участник в свалянето на малайзийския пътнически самолет Boeing 777, изпълняващ полет MH17. При тази терористична атака на 17 юли 2014 г. загинаха 298 души.

Напоследък Гиркин поддържаше военнен видеоблог и Телеграм канал, в които изобщо не пестеше критики към ръководството на руското Министерство на отбраната.

В украинските Телеграм канали новината за наградата за предаването на терориста се коментира активно. Според повечето потребители 100 000 долара са "неустоима оферта", заради която бойните му другари в редовете на руската армия с готовност ще го предадат на ВСУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика