Неизвестна организация пое отговорност за бомбата в центъра на Атина

OFFNews 04 февруари 2024 в 07:55 1610 1

Снимка Getty Images

Активна клетка на терористичната групировка"Революционна самоотбрана" пое отговорността за бомбата в центъра на Атина, предаде БНР. 

Предполага се, че в организацията участват крайнолеви екстремисти. Взривно устройство избухна пред сградата на министерството на труда, като пострадали няма.

Полицията дава оскъдна информация за хода на разследването. Експерти съобщават за две обаждания от анонимен източник 40 минути преди взрива, което е дало достатъчно време на полицията да спре движението пред министерството и да не пострадат случайни минувачи.

Ударната сила е достатъчно голяма, за да предизвика значителни материални щети по сградата на министерството, въпреки че чантата с бомбата е поставена под пейка пред отсрещен офис на банка. Камери са заснели изпълнителите на поръчката, посочва информация на полицията. Поведението им не издава страх, че ще бъдат разпознати, за това се търси сред лица без терористична активност.

Човекът, поставил устройството, е добре обучен, защото точно е изчислено да бъде максимално засегнато министерството на труда, без да пострада банката.

Говорителят на правителството Павлос Маринакис определи атентата като "сериозно престъпление". Министърът по защита на гражданите, на когото е подчинена полицията, досега не е направил изявление.

Засилена е охраната на всички министерства и дипломатически мисии в Атина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика