Не сме ги канили. Украйна потвърди ликвидирането на 10 ирански инструктори в Крим

OFFNews 24 ноември 2022 в 21:52 13241 5

Снимка tahririeh.com

Иранските дронове спряха въздуха на украинската армия, написа сайтът Tahririeh с колаж на Путин на фона на безпилотните апарати.

Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна потвърди ликвидирането на ирански инструктори, които са обучавали руската армия за управление на безпилотните дронове камикадзе Шахед-136, съобщи УНИАН с позоваване на „Гардиън“.

Според „Гардиън“ секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексий Данилов е изпратил ясно послание до съюзниците на руския агресор окупатори, като е казал, че въоръжените сили на Украйна са унищожили иранците в Крим, помогнали на руснаците да управляват безпилотни Shahed-136.

За 10 убити иранци в окупирания Крим съобщи по-рано израелската преса. Според УНИАН Данилов е дал да се разбере, че всяко следващо иранско военно присъствие ще превърне иранците в мишена.

"Те бяха на наша територия. Ние не сме ги канили тук и ако сътрудничат на терористите и участват в унищожаването на нашата нация, сме длъжни да ги убием", заяви секретарят на СНБО.

На 20 октомври Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна съобщи, че ирански съветници и инструктори по използването на безпилотни летателни апарати са пристигнали на територията на Руската федерация. По-специално, беше известно, че е започнало обучението на оператори на вече доставените Шахед-136 и бъдещите Араш-2.

В доклад на Института за изучаване на войната се казва, че украинските сили може да са унищожили руски команден и тренировъчен център за използване на ирански дронове, които окупаторите широко използват за удари по южните градове. Впоследствие стана ясно, че заради високата степен на опасност за иранците в Крим, инструкторите на Техеран са преместени на територията на Беларус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

25.11 2022 в 14:13

Уважаеми госпин Дарт В., както се казва в такива случаи: Амин, дай Боже! Дядя Путя се правеше на интересен по еврейския въпрос в РуССия, но практиката показва, че евреите не позволяват игрички точно по този въпрос.
А изказването на украинския секретар на Съвета за сигурност в статията: "Ние... сме длъжни да ги убием" е фантастично, нема такъв готин пич!

-240

3

редовно четящ

25.11 2022 в 12:05

Картофеният фюрер лукашенко си подпали чергата.

1004

2

Myrra Licheva

25.11 2022 в 03:28

Именно!Браво!Да живее УКРАЙНА!

8053

1

DARTH VADER

24.11 2022 в 22:58

КАКТО МИ СЕ СТРУВА,ВЕЧЕ И ИЗРАЕЛСКАТА ДЪРЖАВА ВЗЕ ОТНОШЕНИЕ КЪМ СЛУЧВАЩОТО СЕ...

ЗА МОСАД НЕ СЪЩЕСТВУВАТ МНОГО ТАЙНИ,КАМО ЛИ КООРДИНАТИТЕ НА НЯКАКВИ ИРАНСКИ ИНСТРУКТОРИ...


ШАНСОВЕТЕ НА НЕПОБЕДИМАЯ,ТОТАЛНО КЛОНЯТ КЪМ НУЛАТА ВЕЧЕ

 
X

Подкастът на OFFNews