''Не се крием зад дървото'' - Азербайджан се обяви за цяла Украйна

OFFNews 29 април 2022 в 17:09 4609 2

Снимка president.az

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев изрази подкрепа за териториалната цялост на Украйна, съобщи Интерфакс-Азербайджан.

"Подкрепяме териториалната цялост на Украйна. Заявяваме го открито, а не се крием зад дървото. Да, ние не отричаме, че имаме добри отношения с Русия, но принципите на международното право в никакъв случай не бива да се изопачават заради политическо превъзходство", каза Алиев.

Според него международната общност, която открито подкрепя териториалната цялост на Грузия и Молдова, не се отнася по същия начин към Азербайджан.

По-рано властите в Баку заявиха, че са готови да бъдат домакин на среща на представители на Украйна и Русия, на която да се преговаря за прекратяване на войната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

30.04 2022 в 11:26

Азерите се бият с арменците за Нагорни Карабах.Конфликта затихна и е в ущърб на арменците.Там 80% от населението е арменско,а азерите с помощта на рашките и турчолята си го взеха,така както,сега рашките искат да си вземат Украйна,да,да,ама не за Украйна,а в Нагорни Карабах арменците се изселиха за 6 месеца в Армения и харизаха всичко на мюслитата....

1037

1

PrinceOfDarkness

29.04 2022 в 18:21

Ама иначе нахлувате в Грузия за Нагорни Карабах?