Не съм готов да убивам! Руски рапър се самоуби след получаване на повиквателна за мобилизация

Красимир Крумов 01 октомври 2022 в 16:19 50901 9

Иван Walkie Петунин

Снимка The-Flow.ru

Иван Walkie Петунин

Популярният руски рапър МС Иван Петунин сложи край на живота си, след като получи повиквателна за частичната мобилизация и перспективата да отиде на фронта в Украйна. Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар, като преди това е оставил прощален запис, в който казва „Не съм готов да убивам!“, съобщава местното издание 93.ru.

„Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Аз нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, аз имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат“ – казва рапърът в предсмъртното си послание.

„Съвсем вероятно е с тази си постъпка да е спасил десетки животи на невинни украинци. Вечна му памет. Жалко, че руснаците са толкова безволеви, че са готови да умират, да убиват, за загиват, но само да не закачат режима, който е превърнал живота им в ад.“

"Не съм готов да взема оръжие и да убивам себеподобните си. Простете ми, тези, които ме обичате, но понякога трябва да човек да умре за принципите си. И окончателното ми решение е как точно ще умра: от хората, които нападнахме, за да остана завинаги в историята като човек, подкрепил случващото се, или да изразя финалния си протест“, допълва младият мъж, който критикува и войната, започната от управляващия режим на Руската федерация и неговия глава Владимир Путин.

"Не разбирам причините, същността. И що се отнася до мен, ние всички станахме заложници на един маниак, който ни дава избор: или затвор, или армия, или изходът, който избрах."

Рап изпълнителят призова феновете да слушат албума, който издаде предишния ден, и също така пожела на всички "край на войната и нормален живот".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

9

dolivo

04.10 2022 в 18:54

Сигурно е мислил дали да не очисти и някой руски агент, но не е искал да вкара семейството си в терора на клеймото терорист на Руска почва.

Тъжен разказ за една деликатна душа

Войната е грозно нещо, и за съжаление ботуша потъпква много цветя

2051

8

Propaganda

03.10 2022 в 00:34

И все пак...сериозно ли?

Ако беше се снабдил дори с малокалибрено оръжие, можеше да атакува рашистки военни цели у дома - бази, карули, патрули, управления, поделения, дори редовен милиционер.

Да убие поне още един фанатизиран руснак.

Ма, бе.
Депресирано било.

12005

7

schmendrick

01.10 2022 в 20:12

Аз пък съм готов да убивам руски башибозук ако ме мобилизират.

1000

6

PaulPierce

01.10 2022 в 20:07

Има нормални хора и там, но мнозинството от тях ще напуснат този коптор наречен Рашистан

710

5

Д-р Мазникуров

01.10 2022 в 19:32

Достойно момче, вечна му Памет ... Тъжно разбира се, но това е май единствената алтернатива за достоен избор в азиатската Кочина! Поне не могат вече да го оплюят че страхливец...Разбира се ще поругаят паметта му всички уроди и зомбита, и в Кочината там, а и нашите кресливи майцепродавци "русофили" те ще са най-гласовити даже. Но това няма значение. Умрял е за това в което вярва и в случая саможертвата му не е безсмислена-умрял е за правилното, за истинското и човешкото! Докато хиляди други негови зомбирани сънародници ще загинат като диви, безименни говеда подкарани към кланицата, пратени да грабят и да убиват невинни деца и жени, да рушат и да завземат чужда земя, напомпани от страх и лъжи...че са "защитници" и "освободители"! Ще наторят плодородния, хубав украински чернозем, безименни и опозорени во веки веков, опозорили и децата, и внуците си за десетилетия напред, но... пак ще има живот един ден! Над тях ще се люшкат едри, красиви слънчогледи и тежко жито...Слава на Майка Украйна!

3650

4

ImBlack

01.10 2022 в 18:13

Достоен човек, извадил лошия късмет да живее във фашистка кочина. Светла му памет!
Има още два изхода:
-Цивилизован - Масов протест, Путлер и хунтата му се предават на международния съд в Хага и лежат в затвора до края на дните си за престъпленията си. Освобождават се политическите затворници и се провеждат нормални, демократични избори.
-По руски - Преврат, Путлер и хунтата му са разстрелват в яма в гората, поливат се с бензин, изгарят се и се заравят. Русия се изтегля от Украйна и всичко по старому още 30-50 години.

4638

3

Того

01.10 2022 в 18:03

Жалко за този младеж! Бог да го прости!

-240

2

редовно четящ

01.10 2022 в 17:01

Дератизация на цялата територия, населена с кремълски плъхове, особено бункерните!

2099

1

Mateevk

01.10 2022 в 16:59

Жалко за момчето! Жалко за тези сигурно вече над 100 хиляди и от двете страни, станали жертва на маникалния дивак от Кремъл и неговата престъпна банда!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика