'Не, кралицата не подкрепяше Брекзит'

OFFNews 20 септември 2022 в 09:40 2385 2

Кралица Елизабет Втора, май 2017 г.

Снимка Getty Images

Кралица Елизабет Втора, май 2017 г.

Сали Осман, бивш директор на отдела за връзки с обществеността на Елизабет II заяви, че според нея кралицата не е подкрепяла Брекзит, както се спекулираше, съобщава БНР, като се позовава на "Скай нюз".

Покойната Елизабет II изключително рядко изразяваше публично лично мнение, особено що се отнася до политически въпроси. Няма съмнение, че един от най-спорните моменти в Обединеното кралство през последното десетилетие бе решението на страната да напусне Евросъюза, така че едва ли някой е очаквал коментар по въпроса от държавния глава.

Някои наблюдатели на времето посочиха избора ѝ на облекло при откриването на парламента през 2017 година, когато тя се появи с шапка, чиито цветове напомняха на знамето на ЕС, точно когато правителството излагаше набелязаните закони, проправящи пътя към Брекзит, като намек, че тя е против Брекзит. По-късно обаче циркулираха слухове, че тя подкрепя развода с ЕС.

"Скай нюз" обаче съобщи снощи, че в интервю за Си Ен Ен за първи път е било изразено мнение и то от авторитетен източник, че Елизабет II лично не е одобрявала гласуването за излизане от ЕС. По време на интервюто Сали Осман е обсъждала с водещия разпространявани истории, че тя подкрепя Брекзит. Осман се е разсмяла в студиото и е казала: "Не мисля, че това е вярно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

2

Constanza

20.09 2022 в 10:03

Ами нали половината ще писнат, че ги угнетява.

15914

1

поп Дръвчо

20.09 2022 в 09:45

Баба Бети не беше вчерашна, ама хич.

Каквито и възгледи да е имала за Брексит, не би взела публично страна във въпрос, по който има такова разделение на мненията.

Виж, шапката - може.
 
X

Да помогнем на украинските деца!